Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De nieuwe fietsenstalling in de Spoorzone is open en zo ziet het eruit [video]

Door Rowie van der Vliet 21 juli 2020

Wil jij je fiets kwijt bij het station? Dan is er nu een nieuwe plek. We zetten onze stalen ros voortaan bij de fietsenstalling in de Spoorzone, naast de Willem II-passage. En dat ziet er zo uit.

Pak je OV-chipkaart er maar bij! Nee, niet om alvast gereed te hebben voordat je op de trein stapt. Maar ook om je fiets in te checken. Wie gebruik wil maken van de fietsenstalling mag met fiets aan de hand alleen binnen bij de ingang aan de Willem II-passage. Vanuit daar is het kiezen geblazen. In totaal is er plek voor 3900 fietsen, zowel op de begane grond als de eerste verdieping. Iedereen is al welkom om 5.30 uur, een halfuur voordat de eerste trein vertrekt. De eerste 24 uur dat je fiets daar staat, is het gratis.

Nieuwe fietsenstalling Spoorzone

Wil je snel de trein halen of nog even een boek lenen bij de LocHal? Dat kan allebei! De fietsenstalling heeft meerdere uitgangen. Wie snel moet zijn om op de trein te stappen gaat helemaal door naar achteren op de begane grond om daar bij het Burgemeester Stekelenburgplein uit te komen. Ideaal!

Fiets repareren

Ook handig om te weten: in de fietsenstalling zit een Fiets & Serviceruimte voor kleine reparaties en er zijn fiets-accessoires te koop. En de fietsenstalling heeft nog meer moois, zoals een dak van mos. Daar loopt het regenwater goed vanaf. En nog iets heel tofs: de fietsenstalling is eigenlijk nog niet helemaal klaar. Op de bovenste verdieping komt straks een doorgang naar het nieuwe perron 4! Wie goed kijkt, ziet daar een grasstrook liggen. Daar stappen we straks (nou ja, jaren later) ook op de trein. Daarom is het achterste gedeelte van de fietsenstalling zo gebouwd dat het ook weer makkelijk af te breken is. Er komt dan een roltrap, waar nu de schermen aan de Spoorzonekant staan.

Lees ook:

Fietsenstalling station tilburg

Nostalgie: een ode aan de Spoorlaan-fietsenstalling die 21 juli sluit

Het einde van een tijdperk: de fietsenstalling aan de kant van de Spoorlaan sluit voorgoed! Zonder g...
labels

Om deze reden zitten er ineens veel gele labels aan fietsen op het station

We waren onlangs even op het station om te kijken hoe druk het was. Wat ons meteen opviel, waren de ...

Fietsen over het Pieter Vreedeplein: dit vinden jullie

Loop je rustig te winkelen op het Pieter Vreedeplein, rijd er ineens weer een fietser voor je snuffe...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.