Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cafetaria Ham en Kaas is net open in Tilburg: ‘Kwam per toeval op ons pad’

Door Rowie van der Vliet 6 maart 2020

Ham en Kaas? Dat is niet het eerste waar je aan denkt bij een cafetaria. Toch is het de naam van de nieuwste snackbar van Tilburg. We gaan langs bij eigenaren Pieter Smarius en Claudia van Ierlant.

“Het kwam per toeval op ons pad. We hadden een bezichtiging en toen bleek dat we deze zaak met een kleine investering konden overnemen. We hebben met Ham en Kaas ook een cateringbedrijf en dat loopt goed. Vijf jaar geleden begon het met broodjes en nu doen we er eigenlijk van alles bij. We horen nu veel van klanten dat ze Ham en Kaas wel grappig vinden als naam van een cafetaria, maar het begon dus met broodjes en de naam is gebleven.”

Uniek in Tilburg

Wat we van de cafetaria zelf mogen verwachten? Pieter laat ons kennis maken met een uniek product. “Voor ons stoofvlees gebruiken we geen draadjes, maar honderd procent rundvlees van de slager in kleine blokjes met een krachtige saus. Dat is een uniek product in Tilburg. Barbecues zijn onze specialiteit. Daarvoor werken we veel samen met een slager. Zo is onze gehaktbal speciaal ook écht een gehaktbal van de slager. Dat geldt ook voor de hamburger. Daardoor moet je iets langer wachten totdat-ie klaar is, maar wij kiezen voor kwaliteit.”

Friet met mayo voor een euro

Als we binnenstappen, is Ham en Kaas aan het proefdraaien. Maar vanaf vrijdag gaat de cafetaria officieel open. Met een mooie actie. “Een frietje mayo is maar één euro. Neem je er een kroket of frikandel bij dan betaal je maar €2,50. En een hamburger speciaal kost ook €2,50 tijdens de openingsactie vanaf 6 tot en met 8 maart.”

Kijkje nemen

Tijdens het proefdraaien is het al aardig druk. Bekenden komen een kijkje nemen of buurtbewoners stappen binnen. Dat er een straat verder nog een cafetaria zit, Eetsalon de Rotonde, vindt Pieter alleen maar leuk. “Toevallig ken ik de eigenaar goed. Met carnaval ben ik hem ook nog tegen gekomen. Ik gun hem het allerbeste en hij mij. Het houdt je scherp, hè?”

Bezorging

Plannen voor de cafetaria hebben Pieter en Claudia genoeg. “We gaan binnenkort ook broodjes bezorgen van woensdag tot en met vrijdag. We beginnen met de lunch en kijken dan of we het kunnen uitbreiden. Daarbij willen we de kwaliteit hoog houden.”

Zo ziet de zaak eruit:

De gevel van Cafetaria Ham en Kaas. Foto: indebuurt Tilburg
Pieter is druk bezig om friet te bakken voor klanten. Foto: indebuurt Tilburg
Cafetaria Ham en Kaas. Foto: indebuurt Tilburg
Eventjes wachten doe je hier. Foto: indebuurt Tilburg
Je haalt er ook sausjes voor thuis. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

vittorio

Zin in een ijsje? Dit is wanneer de ijszaken in Tilburg in 2020 weer openen

Yes, het ijsjesseizoen is hier! IJswinkels gooien de deuren weer open (of gingen helemaal niet dicht...
Wow Burger

WOW Burger! Gratis friet, burgers en drinken tijdens de grand opening

Yes, het is zover! Woensdagmiddag 19 februari lanceert WOW Burger zijn nieuwe vestiging in Tilburg e...
Steck013

Yes! Steck013 is open op de oude plek van Langeboom

Een nieuwe zaak aan de Vijfsprong is geboren: Steck013. Een eet- en speciaalbiercafé waar de gezelli...

Meer over Cafetaria Ham en Kaas ontdekken?

Cafetaria Ham en Kaas snackbars

Gesloten16:00 - 21:00

Pieter Postplein 28, Tilburg

Bekijk meer:snackbars
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.