Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 5 winkels gaan binnenkort open op het Pieter Vreedeplein

Door Thijs Dingemans 22 augustus 2017

Er wordt hard gewerkt om het centrum van Tilburg nóg mooier te maken. Vooral het Pieter Vreedeplein gaat er heel cool uitzien. En dat gebeurt de komende tijd eigenlijk al, want er gaan vijf nieuwe winkels open. Wij hebben ze even voor je op een rij gezet. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Rojami’s

roy donders
Roy Donders opent z’n tweede winkel in Tilburg. Foto: ANP

Laten we maar gelijk met de coolste beginnen: Roy Donders opent een tweede Rojami’s in Tilburg. Dit keer in de binnenstad, aan het Pieter Vreedeplein. Zijn kledingwinkel komt in het oude pand van de Berschka, dat is verhuisd naar de Heuvelstraat. En Roy is er als de kippen bij: op 31 augustus is de opening gepland.

 

Hudson’s Bay

hudson's bay
De naam staat al op het nieuwe pand. Foto: Indebuurt

Dat-ie er komt, wisten we al. De V&D is écht voorgoed verleden tijd. Bouwakkers zijn druk bezig met de bouw van de Hudson’s Bay en die gaat vermoedelijk al eind september open. Volgens het Brabants Dagblad draait de winkel vanaf 21 september warm. Op 30 september is een feestje gepland – geheim is (nog) wat voor party, maar het lijkt erop dat de gigant dan écht opent. Nou ja, als de opening niet vertraagd is zoals in Amsterdam.

Costes

costes
De Costes aan het Pieter Vreedeplein wordt veel groter dan deze winkel in de Heuvelstraat. Foto: Google Streetview

Costes ken je ongetwijfeld al. De modezaak zit in de Heuvelstraat, maar vanaf half oktober opent de kledingwinkel aan het Pieter Vreedeplein. De winkel komt in het pand van de ZARA, dat is verhuisd naar de Heuvelstraat (pand van MEXX). De winkel op het PvP wordt veel groter (twee etages) en gaat ook mannenmode verkopen. Costes heeft nu alleen nog kleding voor dames.

Decathlon

decathlon
Foto: ANP

Éindelijk komt de Decathlon ook naar Tilburg. In ons overzicht met winkels die we missen in onze stad, noemden we deze keten al. Als alles volgens schema blijft gaan, opent de sportwinkel eind dit jaar boven de Mediamarkt en de PLUS, op de tweede etage van het Pieter Vreedeplein. 

Sissy-Boy

sissy-boy
Sissy-Boy zit al op het Pieter Vreedeplein, maar komt onder de Intersport. Foto: Google Streetview

Ok, de Sissy-Boy telt niet als nieuwe winkel op het Pieter Vreedeplein, maar we nemen hem toch mee. De kledingwinkel gaat namelijk naar een ander pand, een paar meter verderop. In september opent de Sissy-Boy onder de Intersport. De winkel komt trouwens dicht bij nóg een nieuwe winkel: Tumble ‘N Dry. De kinderwinkel is sinds vrijdag 18 augustus als eerste in het rijtje geopend aan het ‘nieuwe’ Pieter Vreedeplein.

En dan nog dit: het Pieter Vreedeplein krijgt dus een nieuw impuls. Wij vroegen ons af hoe het plein eigenlijk aan z’n naam komt. Jij ook? Het antwoord lees je hier!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.