Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

C&A wordt gesloopt en meer: kijkje op de bouwplaats van de Emmapassage

Door Rowie van der Vliet 20 januari 2020

Als er één gebouw is dat een gigantische make-over krijgt in Tilburg dan is het wel de Emmapassage. Het overdekte winkelcentrum (waar vroeger de Action zat) wordt weer een straat. Hoe gaat het nu eigenlijk met de werkzaamheden? Aannemer Van de Ven Bouw & Ontwikkeling maakte een video waarin we een kijkje krijgen op de bouwplaats.

Marco Vos is de uitvoerder van de complete verbouwing van de Emmapassage. Hij geeft ons een interessante rondleiding over het terrein. We zien hoe het pand zoals we het kennen wordt afgebroken. Ook zien we alvast de nieuwe parkeerplaats. Op het moment van filmen zijn er nieuwe 78 plekken om je auto te droppen. De tweede verdieping telt nog eens 120 parkeerplaatsen. Dat zijn er 198 meer!

C&A stukje gesloopt

Er staat nog wel veel te gebeuren. Aan de rand van de nieuwe parkeergarage komt het Hendrikhof. Ook zien we straks appartementen met een binnentuin die grenst aan het nieuwe pand van Gianotten Mutsaers. Over Gianotten gesproken. We krijgen alvast een sneakpreview van het nieuwe pand. Fijn! In het filmpje zie je ook de kelder van de HEMA. Dit is de plek waar straks een van de appartementen komt. Geen zorgen, de HEMA blijft gewoon zitten. Wel wordt een stuk van een andere winkel gesloopt: de C&A. “Daar wordt een onderdoorgang gemaakt en dan kom je bij de Frederikstraat uit.”

Dag en nacht open

Het nieuwe winkelgebied is straks dag en nacht open. Het is ook een stukje groter dan we gewend zijn, want het loopt door naar de Primark. “Ik denk dat we straks een hele mooie straat krijgen”, aldus Marco.

Lees ook:

emmapassage

Tilburgs mysterie: Wat zit er nog wél in de Emmapassage?

Het kan je haast niet ontgaan zijn: de Emmapassage is helemaal gesloopt en wordt nu verbouwd tot glo...

VIDEO: Gek om te zien! De halve Emmapassage is gesloopt

We moesten even knipperen met onze ogen. Wie een kijkje neemt op het Hendrikhof (achter de HEMA) stu...
Mignon Juwelier Emmapassage

13 x zo ziet de Emmapassage er nu uit

Rustig is het niet in de Emmapassage. Mensen gebruiken het (nu nog) overdekte winkelcentrum regelmat...

Meer over

Nieuws Video

adv.