Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jammer, zeg! Dudok sluit de deuren

Door Rowie van der Vliet 13 november 2017

Smullen van appeltaart, je trouwdag vieren of dineren voordat je naar een concert in Poppodium 013 ging: bij Dudok kon het allemaal. Dat zal niet lang meer duren, want de brasserie sluit eind dit jaar zijn deuren.

Dudok vestigde zich in 2012 in het monumentale patronaatsgebouw St. Jozef. De oude klaslokalen zijn nog goed te herkennen in het prachtige pand. Ze hebben het er vijf jaar vol gehouden, maar eind dit jaar valt het doek.

Meer reuring

Hoewel het monumentale gebouw een fijne omgeving is, ligt het Veemarktkwartier niet op de looproute. ,,We trokken geen volle zalen op die locatie, al hebben we het lang volgehouden”, zegt Dudok-ondernemer Bart van der Wel tegen Stadsgezicht. ,,De Tilburgse vestiging zat niet vol genoeg. We hadden meer reuring verwacht, het laat lang op zich wachten.”

Wie neemt het over?

Stadsgezicht meldt dat overbuur Avec het monumentale pand overneemt. Ze gaan het patronaatsgebouw gebruiken voor een showroom voor hun agenda’s, notitieboekjes, knutselspullen en meer. Het Tilburgse bedrijf ontwerpt namelijk kantoorartikelen en knutselspullen voor andere winkelketens. De formule blijkt een succes: in 2015 bouwden ze het kantoor en twee jaar later is er al behoefte aan extra ruimte.


Meer over Het Patronaat ontdekken?

Het Patronaat restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 19:00

Veemarktstraat 33, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.