Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kringloopwinkel ’n Habbekrats mag open blijven: ‘Wat een opluchting!’

Door Rowie van der Vliet 5 december 2017

Het was erop of eronder voor kringloopwinkel ’n Habbekrats. De woningbouw wilde de huur van het pand verhogen en daarom dreigde de zaak dicht te gaan. Vanmiddag belden we – heel toevallig – met eigenaresse Onnechien van de Laan en die kwam met goed nieuws: ’n Habbekrats mag voorlopig blijven!

Onnechien had vanmiddag een afspraak met de verhuurders om te kijken naar de toekomst van de populaire kringloopwinkel. Daar vertrok ze met heel prettig nieuws: “We mogen nog drie maanden in dit pand blijven”, zegt Onnechien. “Wat een opluchting! Daarna trekken we in een ander pand. Uiteraard wel in Tilburg-Noord, want hier is de vraag het grootst. Mensen hebben ons keihard nodig.”

Huilen in de winkel

Niet alleen voor het personeel van ’n Habbekrats was het de afgelopen weken spannend. “Twee jaar geleden start je iets op. Ik had nooit verwacht dat het zo’n impact zou hebben. Toen mensen hoorden dat de winkel misschien moest sluiten, stonden ze te huilen.”

Champagne en cadeautjes

En dat snappen we best. De kringloopwinkel is namelijk een populaire plaats voor Tilburgers, die er gezellig een praatje maken en samen een kopje koffie drinken. “Na mijn afspraak bij de woningbouw werd ik opgewacht door mensen. Ik werd zojuist (net voordat we haar belden, red.) overladen met champagne en cadeautjes! Door deze lieve mensen sta ik zes dagen per week op een roze wolk in de winkel.”

We konden zelfs een glimlach door de telefoon horen. Hoera, ’n Habbekrats mag blijven!


Meer over ’n Habbekrats ontdekken?

’n Habbekrats kringloopwinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Lijnsheike 6 , Tilburg

Bekijk meer:kringloopwinkels

adv.