Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: PostNL gaat staken, post wordt misschien een dag later bezorgd

Door Rowie van der Vliet 19 september 2018

Het personeel van PostNL legt donderdag (20 september) het werk voor 24 uur stil. In grote delen van het land wordt post een dag later bezorgd, meldt vakbond FNV volgens het AD. Of dat effect heeft voor de postbezorging in Tilburg is niet duidelijk, maar we sluiten het niet uit. “Iedere medewerker van PostNL mag zelf beslissen of zij mee doen aan de staking”, zegt een woordvoerder van PostNL.

Waarom staken?

De voorbereiders, postbezorgers en postbodes zijn het niet eens met de invoering van de combibundel, een maatregel waarbij postbezorgers onder andere zelf hun post moeten sorteren.

Bezorging ontregeld

De stakers zullen donderdag samenkomen op voorbereidingslocaties in Den Bosch, Amsterdam en Arnhem. Vooral in die regio’s wordt de bezorging ontregeld. Een woordvoerder van PostNL liet weten de oproep van FNV tot staking ‘heel erg te betreuren’. Wat de gevolgen precies zullen zijn is nog niet te zeggen. Zo is het volgens het bedrijf nog onduidelijk hoeveel werknemers echt mee zullen doen met de staking.

Platte bezuiniging

“PostNL wil de combibundel eenzijdig invoeren, zonder draagvlak bij de medewerkers, zonder instemming van FNV en buiten de cao om. Het is een platte bezuiniging, ten koste van de bezorgers. De invoering betekent bovendien het verlies van minimaal vijfhonderd banen in de sorteercentra”, aldus Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang.

De werknemers protesteren ook tegen de angstcultuur, reorganisatiedrift en de toenemende werkdruk bij PostNL. Volgens Ger zijn de 20.000 medewerkers dit ‘spuugzat’.

Lees ook…

PTT Post Agentschap

In welke Tilburgse winkel zat als eerste van Nederland een postbalie?

Je weet wat ze zeggen: als iets in Tilburg werkt dan lukt het overal in Nederland. Dat blijkt maar w...
postbezorger

MAG DAT: als postbezorger zomaar een pakketje door het raam gooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Maawmuur

Wat spellen de verroeste letters bij het Stadhuisplein eigenlijk?

We kunnen niet meer op één hand tellen hoe vaak we hebben geprobeerd om te lezen wat de verroeste le...

adv.