Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koning Willem-Alexander bracht woensdagmiddag een bezoek aan Tilburg

Door Rowie van der Vliet 26 november 2020

Hoog bezoek in Tilburg woensdagmiddag: koning Willem-Alexander ging langs bij RONAZ (Regionaal Overleg Niet Acute Zorg) in Tilburg om met zorgbestuurders te praten over de gevolgen van de coronacrisis. Dat meldt Brabants Dagblad.

Nadat de koning in Breda bij verpleegkundigen en coronapatiënten op bezoek ging, deed hij ook even Tilburg aan. In onze stad ging hij op werkbezoek bij Conny Helder, lid van het RONAZ en bestuursvoorzitter van zorgorganisatie TanteLouise met diverse locaties in West-Brabant.

Speciaal voor de coronacrisis

Speciaal voor de coronacrisis is een tweede tak van RONAZ in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat er naast coronazorg ook zoveel mogelijk reguliere zorg door kan gaan. Dat is soms lastig in onze regio, Regio Midden-Brabant, waar de coronabesmettingen hoger liggen dan in andere delen van Nederland.

Tekst loopt door na de foto.

Koning Willem-Alexander was op bezoek in Breda en Tilburg. Foto: ANP Foto

Tweede coronagolf

Tijdens zijn bezoek leerde de koning alles over het ontstaan van deze ‘corona-RONAZ’ waar Brabantse zorgorganisaties voor verpleeghuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg bij zijn aangesloten. Ook kreeg hij uitleg over hoe er samen wordt gewerkt met de reguliere RONAZ en wat de partij verwacht van de tweede coronagolf.

Lees ook:

Koning Willem-Alexander was op werkbezoek in Tilburg [video]

Hé, kijk eens aan. Koning Willem-Alexander was weer eens in Tilburg te vinden. Hij ging op zijn eers...
Koning Tilburg

13 x toen de koning zijn familie mee naar Tilburg nam

Nu Koningsdag dit jaar anders zal zijn dan anders, is het tijd eens terug te kijken naar 2017. Toen ...

adv.