Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kirsten uit Tilburg genomineerd voor Leraar van het Jaar-verkiezing: ‘Keiblij mee’

Door Rowie van der Vliet 6 juli 2020

Wie weet… misschien mag Kirsten Cuppen uit Tilburg zichzelf Leraar van het Jaar 2021 noemen. De Tilburgse staat sinds vrijdag op de shortlist met mbo-docenten die kans maken op de felbegeerde prijs.

Kirsten geeft Nederlands en Rekenen, en is loopbaanbegeleider op ROC Tilburg aan Stappegoor. Volgens leidinggevenden, collega’s, studenten en ouders/verzorgers doet ze dat hartstikke goed. Genoeg mensen gaven Kirsten namelijk op voor Leraar van het Jaar 2021. Daardoor maakt ze nu ook écht kans op die titel in de categorie mbo. Kirsten laat ons enthousiast weten: “Ik ben er keiblij mee. Woehoe!”

Tilburgse Leraar van het Jaar 2021

Een ding staat vast: Kirsten is nú al de Tilburgse Leraar van het Jaar 2021. Dat kan niet anders, want ze is de enige leraar, juf of meester uit onze stad die op de lijst staat. Ook in de categorie leraren die les geven in het primair-, speciaal- of voorgezet onderwijs.

Dit is de Leraar van het Jaar-verkiezing

De Leraar van het Jaar-verkiezing bestaat sinds 1999. De wedstrijd is toen in het leven geroepen om leraren een beter imago te geven. Al meer dan twintig jaar worden er elk jaar vier leraren gekozen die hét gezicht zijn van het onderwijsniveau waarin ze lesgeven. Ze krijgen de kans op hun visie op de ontwikkelingen in het onderwijs te delen en zijn echt een ambassadeur voor het onderwijs in heel Nederland. Tjeerd van den Elsen uit Tilburg werd in 2017 gekozen als Leraar van het Jaar in het primair onderwijs. De verkiezing wordt georganiseerd door de beroepsorganisatie Onderwijscoöperatie.

Drie finalisten

Kirsten moet nog even geduld hebben. Niet alleen om haar studenten in september weer face-to-face te zien. Ook is het nog wachten geblazen tot de uitslag. Kirsten hoort op 19 januari 2021 of ze een van de drie finalisten is geworden. Zo ja, dan wordt het helemaal spannend. Op 30 januari wordt de uitslag bekend gemaakt in de Jaarbeurs in Utrecht. Een beroepsjury kiest de drie finalisten waarna de vakjury de winnaar van de Leraar van het Jaar-Verkiezing kiest.

Lees ook:

Kirsten Cuppen

Binnenkijken bij Kirsten in hartje centrum: ‘Mensen rennen naar het raam om foto’s te maken van het uitzicht’

Kirsten Cuppen heeft duizenden foto's van de skyline van Tilburg. Zij niet alleen: al haar vrienden ...

adv.