Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijkshop is dicht en zo goed als failliet

Door Rowie van der Vliet 23 januari 2018

We kunnen waarschijnlijk nooit meer shoppen bij De Kijkshop. De keten vroeg namelijk op 23 januari het faillissement aan. Hiermee sluiten zeventig winkels, waaronder de winkel in Tilburg aan de Schouwburgring.

Wil je snel nog even langs de Kijkshop? Helaas, dat kan niet meer. De deuren blijven (voorlopig?) gesloten. Het heeft ook niet veel zin om het call center te bellen, want er zal niemand opnemen. Alle 400 medewerkers zijn namelijk op straat gezet. Het wordt nog een tikkeltje raarder: wie naar de site gaat, ziet de volgende mededeling:

Kijkshop
Foto: screenshot website Kijkshop

We kunnen dus nog wel de producten bekijken, maar iets bestellen zit er niet meer in.

Achter glas

Back in the day was Kijkshop een vernieuwende winkel. Alle producten stonden namelijk achter glas en je moest een formulier invullen om iets aan te schaffen. Eén van de redenen waarom de keten in verval raakte, is het feit dat ze niet konden opboksen tegen webshops. Vorig jaar probeerde Kijkshop nog te vernieuwen met een online platform. De Zweedse eigenaar The One startte een crowdfundingsactie waarmee meer dan een miljoen werd opgehaald.

17 winkels gesloten

Helemaal uit de lucht vallen, komt het faillissement niet. In 2016 werden er al 17 winkels gesloten. De Kijkshop vertrok ook uit de Heuvelstraat.

adv.