Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veel kappers in Tilburg gaan dicht om samen te strijden tegen corona

Door Rowie van der Vliet 23 maart 2020

Ondanks het advies van het RIVM dat kappers gewoon open kunnen blijven, gaan veel kappers in Tilburg toch dicht. Sinds 23 maart om 13.00 uur sluiten ze voor onbepaalde tijd.

Het gaat om alle kapsalons die zijn aangesluiten bij #Kappersunited. En dat zijn er nogal wat. Landelijk zijn het zo’n zeshonderd kapperszaken die nu dichtgaan. Ook in Tilburg kun je op sommige plekken nu niet langs. Ga jij altijd naar een kapsalon in de buurt, die onderdeel is van een keten? Dan kom je tijdelijk voor dichte deuren te staan bij de volgende kapperszaken:

  • BrainWash Kappers
  • TEAM Kappers
  • Yes! Salons

Uit eigen beweging

Kappers gaan dicht uit eigen beweging, want volgens het RIVM kunnen de kapperszaken gewoon openblijven. Volgens de woordvoerder van #Kappersunited Merel Venneman zijn de snelle toename van het aantal besmette patiënten en de ongerustheid bij haarstilisten en klanten de voornaamste reden om de zaken te sluiten. “We kunnen de mensen op dit moment simpelweg niet meer geruststellen”, aldus Merel Venneman.

Hoe knip je op 1,5 meter afstand?

Alle Nederlanders moeten minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Dat riep soms vragen op bij kappers. Hoe kunnen zij het haar van een klant knippen of verven, als zij op 1,5 afstand moeten blijven? De overheid en het RIVM besloten op 16 maart dat je als klant gewoon nog naar de kapper kunt gaan, zolang de kappers maar afstand van andere klanten houden.

Open of niet

Kapsalons waar je in Tilburg nog wel terechtkunt, doen er natuurlijk alles aan om de richtlijnen van het RIVM te volgen.

Lees ook:

Primark

Steeds meer winkels in Tilburg sluiten de deuren vanwege corona

Horecazaken en sportclubs zijn sinds zondag 18.00 uur dicht om verdere verspreiding van het coronavi...
Afstand houden in de supermarkt

Dit betekent afstand houden vanwege het coronavirus in Tilburg

In de supermarkt heb je ze vast al gezien: posters waarop staat dat we 1,5 meter afstand moeten houd...

Het Spoorpark gaat dicht voor onbepaalde tijd

Misschien is het jou wel opgevallen: nu de kroegen en veel winkels gesloten zijn, lopen veel Tilburg...

adv.