Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jeuj, Festival Mundial is genomineerd voor UK Festival Award 2017

Door Rowie van der Vliet 20 oktober 2017

Applausje voor Tilburg! Dat wij goed zijn in een feestje bouwen, weten we allang. In Groot-Brittannië hebben ze dat nu ook ontdekt, want zowel Festival Mundial en Best Kept Secret zijn genomineerd voor een UK Festival Award.

In totaal zijn er drie Nederlandse festivals genomineerd voor de categorie Best Overseas Festival. De derde Nederlands kanshebber is Lowlands. Extra gaaf dus dat twee festivals uit de omgeving Tilburg kans maken op de Britse prijs! In totaal zijn iets minder dan 60 festivals uitgekozen. Directeur Patrick Kokx vindt het geweldig dat Festival Mundial genomineerd is: “Het is super om te zien dat niet alleen de Nederlandse bezoeker waardeert wat we doen, maar dat het ook de internationale bezoekers opvalt. Festival Mundial werkt hard aan een (inter)nationale uitstraling. Dat dat in de UK wordt opgepikt is een groot compliment.”

Lekkere deuntjes

Festival Mundial zet bekende artiesten zoals Typhoon naast wereldmuziek zoals Afrikaanse djembés. Sinds 2013 verhuisde het verrassende festival van het Leijpark naar de Spoorzone. Er is ruimte voor lekkere deuntjes, maar ook art house films en lezingen. Het draagt precies die creatieve vibe van de Spoorzone uit in een zomers sfeertje. Best Kept Secret wordt daarentegen niet in Tilburg zelf gehouden, maar groeide van underground kleinschalig festival al snel uit naar een megagrote party in de Beekse Bergen. In 2017 stonden Mumford & Soms, The XX en de Editors op het podium van het safaripark.

We kunnen stemmen

We hebben het even voor je getest en ja hoor: wij kunnen gewoon stemmen. De uitreiking vindt plaats op 30 oktober. Tot die datum kun je nog jouw mening geven over welk buitenlands festival die award verdiend. Nog mooier: je hoeft niet op alle categorieën te stemmen. Als je alleen jouw stem voor Best Overseas Festival invult via dit formulier dan komt het goed.

adv.