Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hardlopers opgelet: de Kermisrun 2020 is afgelast

Door Rowie van der Vliet 12 april 2020

De beslissing is genomen: de Kermisrun 2020 gaat niet door, aldus Brabants Dagblad. Daarmee wacht de organisatie niet op de gemeente die nog beslist of de kermis komt te vervallen.

Tijdens de Kermisrun ren je door allerlei attracties op de Tilburgse Kermis. Je gaat onder andere door de cakewalk en kan zomaar eens van een glijbaan af moeten. Ook bewegen hardlopers zich door Tilburgse bedrijven, waaronder PortAgora en EVE. Helaas gaat het dit jaar niet door.

Zekere voor het onzekere

Organisator Golazo Athletics legt uit aan Brabants Dagblad dat ze vanaf midden april al hadden moeten starten met de inschrijving, het aanvragen van de vergunning, het updaten van de website en het regelen van medailles. Directeur Henk van Doremalen wilde dat in deze onzekere tijd niet. Stel dat ze de inschrijving wél geopend hadden. Dan had het zomaar kunnen gebeuren dat duizenden Tilburgers zich inschreven, maar dat de gemeente toch een stokje voor de Kermisrun zou steken. Het gevolg? Dan had Golazo Atheletics ‘voor niks’ meer kosten gemaakt. Daarom neemt de organisatie het zekere voor het onzekere.

Hoe zit het met de Ten Miles?

Golazo Athletics is verantwoordelijk voor meer hardloopwedstrijden in onze stad. Hoe zit het daar dan mee? Wie aan het oefenen is voor de Tilburg Ten Miles kan opgelucht adem halen. Als het aan Henk van Doremalen ligt, gaat-ie op 5 en 6 september gewoon door. Afblazen is geen optie, zo vertelt hij tegen Brabants Dagblad. Maar natuurlijk is de organisatie ook hier afhankelijk van de maatregelen van het RIVM. Eventueel wordt de Tilburg Ten Miles dus verschoven naar een latere datum. Eind mei weten we meer.

Lees ook:

vakantiekermis tilburg

Attenzioneee! Beleef de Tilburgse Kermis dit weekend vanuit je luie stoel

Man, man, man, we verlangen stiekem toch heel erg naar de Tilburgse Kermis. Gelukkig hoeven we niet ...
bereikbaarheid tilburgse kermis 2019

Dit zijn de leukste kermisfoto’s van de Tilburgse Kermis 2019

Tien dagen lang stond de stad op zijn kop tijdens de Tilburgse Kermis. Met al die lichtjes, te gekke...
type mensen kermis

Mysterie: Wie is de ‘baas’ van de Tilburgse Kermis?

De hele binnenstad gaat op slot voor tien dagen lang kermis. De kermis in Tilburg is niet zomaar iet...

adv.