Wow, gaat Hudson’s Bay in Tilburg op de schop?

Door Rowie van der Vliet 17 januari 2019

Dat het niet heel lekker gaat met Hudson’s Bay wisten we anderhalf jaar geleden al. Maar nu wordt zelfs gespeculeerd over een ‘aangepaste’ winkel, zo laat het Canadese warenhuisconcern weten.

Hudson’s Bay gaat zich ‘herpositioneren’ en voert de nodige veranderingen door bij zijn warenhuizen, vertelt Retailtrends. Of dat betekent dat de winkels écht kleiner worden, zegt de warenhuisketen niet, al wordt vermoed van wel. Verder is niet duidelijk of Hudson’s Bay gaat snijden in het personeelsbestand. De geplande openingen in Utrecht en Amstelveen dit voorjaar gaan in ieder geval gewoon door. Ook heeft het van origine Canadese bedrijf een nieuwe CEO aangesteld: Armin Devender moet de herpositionering in ons kikkerlandje gaan leiden.

Feestelijke opening

In Tilburg opende Hudson’s Bay in september 2017. Wat was dat een feest, zeg! Tilburgers kwamen massaal op de opening van het warenhuis af, want iedereen was reuzenieuwsgierig naar de groots aangekondigde winkel. Over het warenhuis waren toen al veel verschillende meningen. De ene Tilburger is blij dat ze bepaalde merken nu ook hier kunnen kopen, de ander vindt de winkel veel te duur. Maar over het prachtige pand zijn veel stadsgenoten het eens: het is een mooi stadsbeeld.

Hudon's Bay Tilburg
Foto: indebuurt

Leuk nieuws

Een paar maanden later kregen we leuk nieuws: de winkel die volgens sommige stadsgenoten veel te duur was, werd goedkoper. Het assortiment werd aangepast om ook merken als Alan Red en Sloggi toe te voegen. Hudson’s Bay liet toen weten dat de nieuwe collectie vrij weinig te maken had met de tegenvallende loop. Volgens klantenonderzoek willen Nederlanders gewoon meer acties en speciale deals zien. Nu blijkt dat er eigenlijk nóg meer moet gebeuren om Hudson’s Bay aantrekkelijk te maken.

Dertien vestigingen

Naast de vestiging in Tilburg komen we Hudson’s Bay ook tegen tijdens een rondje shoppen in Amsterdam, Zwolle, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Almere, Breda, Den Bosch, Maastricht, Enschede, Amersfoort en Haarlem. Zou Hudson’s Bay inkrimpen? Wij houden je natuurlijk op de hoogte van het laatste nieuws…

Lees ook:

Hudson's Bay

Waarom Hudson’s Bay wél tof is

We hebben al veel geschreven over warenhuis Hudson's Bay. Zo deden we ludieke suggesties om de winke...

Meer over Hudson’s Bay ontdekken?

Hudson’s Bay warenhuizen

Nu gesloten11:00 - 18:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Heuvelstraat 33, Tilburg

Bekijk meer:warenhuizen

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.