Hé, wat zien we daar nou op het dak van Meesterbakker van Iersel

Aangeboden door Meesterbakker Van Iersel 7 oktober 2018

En of het een hele klus was: de aanleg van maar liefst 888 (!) zonnepanelen op het dak van Meesterbakker van Iersel. De bijna duizend panelen blinken sinds kort boven de bakkerij aan de Ledeboerstraat. Toch bijzonder: een bakker die zo milieubewust bezig is… Klasse! Hoe zo’n dak met 888 panelen er dan uitziet? Dat bekijken we met eigen ogen!

Sjaak Bosch van Meesterbakker Van Iersel neemt ons mee het dak van de bakkerij op. Ook Ron Timmermans van Qies is erbij. Het bedrijf uit Gilze realiseerde de panelen en beide heren laten maar al te graag zien wat ze voor elkaar hebben gekregen. Vol bewondering lopen we langs de panelen. We beginnen met tellen: 1, 2, 3, 10, 200, 325, 500, 675, 734, 799, 800, 850, 888! Hèhè, we zijn aan het einde van de rit!

Duurzaam ondernemen

Dat is Sjaak inmiddels ook. Vol trots vertelt hij over de ingreep op het dak van de bakkerij: “Omdat het MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen, red.) ook voor ons belangrijk is, zijn wij gaan nadenken: wat kunnen we als bedrijf bijdragen aan de toekomst? We hebben een voorlichtingsavond van de gemeente bijgewoond en zijn uiteindelijk uitgekomen bij de zonnepanelen.”

Een prachtig resultaat

Want ja, een bakkerij die dag en nacht draait, vergt nogal wat energie. “Neem alleen al de kneedmachines. Die zorgen echt voor gigantische pieken in het energieverbruik. En al die ovens… Een bakkerij is echt een energie-intensief proces”, vertelt Sjaak. En daarom werd er ingegrepen: het hele dak werd gerenoveerd en vol gelegd met 888 zonnepanelen. Het resultaat is fantastisch: “Nu maken we voor zestig procent gebruik van natuurenergie”, zegt Sjaak trots.

En ook dit mag er wezen

Wist je dit al? Onlangs heropende Meesterbakker Van Iersel een gloednieuwe winkel aan het Wilhelminapark. Met het nieuwe, frisse interieur is ook deze zaak helemaal klaar voor de toekomst!

meesterbakker van iersel

Feest! Een gloednieuwe winkel voor Meesterbakker Van Iersel

Hieperdepiep... HOERA! Woensdagochtend is het feest bij Meesterbakker Van Iersel. Om 8.00 uur openen...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Meesterbakker Van Iersel Meer over Meesterbakker Van Iersel ontdekken?

Meesterbakker Van Iersel

bakkers

Nu gesloten08:00 - 18:00

Ledeboerstraat 27 , Tilburg

Bekijk meer:bakkers

adv.