Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is rond: dit is de nieuwe coalitie van Brabant die dus deels beslist over Tilburg

Door Rowie van der Vliet 30 april 2020

Het was even spannend of het allemaal door zou gaan, maar het is nu zeker: de coalitie van provincie Brabant is gevormd. Voor het eerst in de geschiedenis zit ook Forum voor Democratie in het provinciebestuur.

Wie de provinciebestuurders worden, weten we pas op 7 mei. Hans Smolders maakt sowieso onderdeel uit van de coalitie provincie Brabant, want hij kreeg een gigantisch aantal voorkeursstemmen. Wel is zeker dat de coalitie gevormd wordt door VVD, FvD, CDA en Lokaal Brabant. De reden waarom het formeren van de coalitie een tijd heeft geduurd, komt doordat niet alle CDA-leden het met elkaar eens waren. Sommigen vonden het geen goed plan om samen met Forum voor Democratie te regeren. Om die reden hield de partij een enquête onder de leden en daaruit bleek dat een krappe meerderheid (56%) voor de coalitie was.

‘Stabiele coalitie’

Tegen BD zegt formateur Alfred Arbouw: “We werken hard aan een veilige opzet voor zowel de presentatie als de Statenvergadering, in verband met de maatregelen rondom de coronacrisis. Dat maakt de praktische zaken wat moeilijker. Maar Brabant heeft juist nu een stabiele meerderheidscoalitie nodig die besluiten kan nemen, dus dit is een goed moment om van start te gaan.”

Bron: BD. 

Meer over

Nieuws

adv.