Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is officieel: Tilburg krijgt een kattencafé

Door Rowie van der Vliet 16 juli 2020

Wat een doorzetter! Yvette Kouwenberg wist dat Tilburg een kattencafé verdiende en deed er alles aan om dit in de stad te starten. De aanhouder wint, want na twee jaar zoeken is er eindelijk een pand gevonden voor kattencafé De Spinnerij.

“Per 1 augustus krijgen we de sleutel en we gaan dan verbouwen. We komen in het Dwaalgebied”, vertelt Yvette Kouwenberg ons. Het gaat om een pand in de Langestraat, tegenover Don’s Noodle Shop en in het verlengde van Dille & Kamille. “Met ongelooflijk veel trots, kriebels in m’n buik en ontzettend veel blijdschap willen we jullie laten weten dat het ein-de-lijk is gelukt!”

Kattencafé in Tilburg

Yvette droomt al twee jaar van een kattencafé. Door de jaren heen zocht ze druk naar een pand. Het liefst in het Dwaalgebied. “Dromen mag altijd. Het liefste start ik het kattencafé in het Dwaalgebied. Perfect met die mooie, karakteristieke panden. De sfeer van dat gebied past zo goed. Ik wil ook grote, brede ramen waar dan drie katten in een mandje op de vensterbank liggen. Bij andere kattencafés zie je mensen dan wijzen en afstappen van hun fiets om een foto te maken”, liet ze in augustus 2018 weten.

Kattenspulletjes kopen

Door de jaren heen vonden we Yvette en Kattencafé De Spinnerij regelmatig op De Dwalerij. Ook startte ze een webshop waar je al meerdere kattenspulletjes kunt vinden. Goed nieuws: die spullen zijn straks ook te koop in het kattencafé, want er komt een winkelgedeelte. Hier shop je spullen voor je eigen kat zoals een mand, maar ook leuke hebbedingen zoals armbandjes voor jezelf.

Katten uit het asiel

Voor wie het niet kent: een kattencafé is geen plek waar je zelf je poes of kater meeneemt. Het is een koffiecafé waar katten rondlopen en je – mochten ze dit leuk vinden – met de dieren kan spelen. In veel kattencafés komen de dieren van het asiel. Ook bij Kattencafé De Spinnerij in Tilburg komen de katten van Dierenopvang Centrum Tilburg ( DOC-T) en andere dierenopvangorganisaties.

Lees ook:

Yvette Kouwenberg De Spinnerij

Yvette wil een kattencafé openen in Tilburg: ‘Ik heb er zoveel zin in!’

Den Bosch, Breda, Eindhoven... allemaal hebben (of krijgen) ze een kattencafé. Waar blijft Tilburg? ...
kattencafé tilburg

7 redenen waarom we blij zijn dat Tilburg een kattencafé krijgt

Yes, Tilburg krijgt een kattencafé! Tilburger Yvette Kouwenberg haalde genoeg geld op met haar crowd...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.