Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het aantal coronabesmettingen in Tilburg stijgt nog steeds: dit zijn de laatste cijfers

Door Carin van der Meij 27 oktober 2020

911, zoveel Tilburgers zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Tilburg

Het aantal bekende Tilburgse coronapatiënten staat nu op 3931. Op 20 oktober waren dit nog 3020 geregistreerde besmettingen. Ook het aantal Tilburgers dat door het coronavirus in het ziekenhuis is opgenomen nam toe, namelijk met vijf personen. Dat zorgt ervoor dat er in totaal 268 ziekenopnames als gevolg van het coronavirus zijn geweest onder stadsgenoten. In de periode van 21 tot en met 27 oktober is er één iemand overleden aan het virus. Het totale aantal Tilburgers dat is overleden door coronaklachten staat op 173.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Tilburg vanaf 13 maart tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.


Extra uitleg bij de grafiek:

Je ziet hierboven drie grafieken namelijk het aantal geregistreerde besmettingen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overleden Tilburgers. Je bekijkt de verschillende cijfers door in de grafiek linksboven op het dropdownmenu te klikken.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het BD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

Dit kun je verwachten van de intensive care tijdens corona [video]

Je hoopt het nooit mee te maken of te zien gebeuren bij een bekende: door coronaklachten op de IC te...
update coronavirus

Fase rood in Tilburgse ziekenhuizen: dit betekent het

In Brabantse ziekenhuizen geldt vanaf vrijdag fase rood. Dit is afgekondigd door het Regionaal Overl...

Geen drank meer na 20.00 uur in Tilburgse hotels: ‘We gaan niet bij de pakken neerzitten’

Sinds kort kun je in Tilburg écht geen alcoholisch drankje meer scoren na 20.00 uur. Voorheen konden...

adv.