Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herrie in de Druiventros begint vanavond en dit kun je verwachten

Door Thijs Dingemans 25 oktober 2017

Haal de popcorn maar vast tevoorschijn, want je kunt er vanavond goed voor gaan zitten. Om 21.30 uur is op RTL4 namelijk de eerste Herrie in De Druiventros te zien. En we mogen er veel van verwachten…

We meldden het onlangs al: chef-kok Herman den Blijker en Meneer Reimers helpen voor hun nieuwe tv-programma hotel De Druiventros in Berkel-Enschot. En dat is nodig: de toekomst is onzeker, het grand café is zwaar verouderd, de gerechten zijn fantasieloos, het personeel is boos en belangrijker: de recensies zijn slecht. Werk aan de winkel dus.

Focus kwijt

Woensdagavond krijgen we voor het eerst in een inkijkje in de (herrie in de) keuken van het familiebedrijf. En we mogen er veel van verwachten, ‘beloven’ beiden in een interview met het Algemeen Dagblad. Op de vraag wat ze aantroffen toen ze het hotel voor het eerst zagen, geeft Meneer Reimers een pijnlijk antwoord: “Uiteindelijk zijn ze de focus verloren op hoe een hotel gerund zou moeten worden.”

Houd je hart vast, want de kamers die we te zien krijgen, zijn ‘schrikbarend’. “Ik weet niet of je weleens in het Oostblok langs de grote weg bent gereden en hebt geprobeerd daar te overnachten?”, zegt Den Blijker tegen de krant.

Frustraties lopen hoog op

Wat nóg spannender wordt: de frustraties lopen hoog op. Zo is Den Blijker tijdens de opnames vijf keer weggelopen en omdat de familie Mutsaers ‘niet de makkelijkste familie is om mee samen te werken’, is er iemand bij gehaald om de onderlinge verstandhoudingen te analyseren. Den Blijker: “Maar die is gillend weggelopen.” En Reimers? Die heeft vaak tot tweehonderd moeten tellen.

Dat belooft wat vanavond. Wij beginnen vast aan de popcorn…

adv.