Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heerlijk! Restaurant Silk Road (van de eigenaren van Sarban) is open

Door Rowie van der Vliet 16 september 2020

De Tilburgse familie Alizadah kennen we allemaal van succesverhaal Sarban. Na meerdere vestigingen van hun Afghaanse restaurant is het tijd voor een nieuw avontuur in eigen stad. Op 14 september opende Silk Road in het oude pand van Extase, zo meldt het restaurant op Facebook.

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden is Silk Road een ode aan de zijderoute. Dit verwijst naar een karavaanroute die eeuwenlang voor handel zorgde tussen China en het oosten van Azië, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Al deze gebieden komen terug in het restaurant. Op de menukaart staan onder andere gerechten uit Tajikistan, Oezbekistan, Syrië, Irak, Pakistan en India.

Werkervaring

Je proeft er mezze (kleine gerechtjes), maar bent ook welkom voor alleen een hoofdgerecht. Net zoals in Sarban is dit een plek waar alleenstaande minderjarige azielzoekers werkervaring opdoen in de horeca en de taal leren. Brabants Dagblad meldde in december 2019 dat de nieuwe managers van Silk Road zelf ook azielzoekers zijn die begonnen bij Sarban. Daarnaast is het restaurant ook nog op zoek naar ander personeel voor in de bediening. Met Silk Road heeft de Afghaanse familie Alizadah twee restaurants in Tilburg. Sarban blijft ook bestaan, zowel in onze stad als de vestigingen in andere steden. Het doel is om dit restaurant ook in meerdere steden te openen.

Lees ook:

Oostwest Cultuurcafé

Hoera! Het nieuwste koffiecafé in de binnenstad is open

Koffie uit Vietnam of Senegal? Je ervaart het bij het nieuwste koffiecafé in de binnenstad: Oostwest...

Zusjes Hanna en Julia openen Koppig Brunchcafé in Dwaalgebied

Koppig Brunchcafé doet zijn naam eer aan. Zusjes Hanna (30) en Julia (26) Lutgerink maakten naar eig...
sarban

Eat in paradise: bij Sarban kan het!

Volgens restaurantsite IENS hoort Sarban Afghaans Restaurant bij de beste restaurants van Tilburg. I...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.