Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Om deze reden zitten er ineens veel gele labels aan fietsen op het station

Door Noah Godefroy 29 maart 2020

We waren onlangs even op het station om te kijken hoe druk het was. Wat ons meteen opviel, waren de vele gele labels aan de fietsen bij de stalling aan de Burgemeester Brokxlaan. Tijd om eens op onderzoek uit te gaan!

Tilburgers die normaal vaak op het station komen, zien het meteen: er staan véél minder fietsen dan normaal. En van de fietsen die er wel staan, zijn er een hoop gelabeld met een geel papiertje. Anton Adams van de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) legt uit: “We gebruiken eerst tiewraps, zodat we kunnen zien hoelang ze er staan. Dan krijgen ze pas een geel label na een maand.”

Hot seat

En met zo’n geel label heb je nog eens 28 dagen om je fiets op te halen, voordat de harde werkers van AFAC ‘m meenemen. Dat er plotseling zoveel labels te zien zijn, is ook weer niet raar. Misschien heb jij wel een collega uit Breda, Den Bosch of Groningen op kantoor die nu al weken thuiswerkt! Geef ‘m dan ff een seintje dat z’n fiets op de hot seat staat 😉 .

Burgertje pesten

Ook Anton is zich bewust van deze situatie: “Precies daarom gaan we nu geen ‘burgertje pesten’. De situatie is momenteel wat anders en ook wij hebben met onderbezetting te maken. Tel daar andere prioriteiten bij op en je snapt dat wij niet elke dag fietsen weg gaan halen op die plek.” Die andere prioriteit is trouwens de fietsenstalling boven bij het station. “Daar gaan ze in juni een tweede fietshotel bouwen dus dat gebied moet dan fietsvrij zijn.”

Niet getreurd

Voor mensen die de komende tijd niet in gelegenheid zijn om hun fiets op te halen: niet getreurd. “Nadat we ‘m naar AFAC aan de Koopvaardijstraat brengen, staat-ie daar nog drie maanden“, zegt Anton.

adv.