Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig om te weten: Sligro weer open voor iedereen (ook zonder pasje)

Door Noah Godefroy 21 oktober 2020

Je hebt het misschien al gemerkt, het wordt drukker in de supermarkten en online boodschappen bestellen gaat weer minder makkelijk. Vandaag besteld is… volgende week in huis? Er is weer een extra mogelijkheid om boodschappen te doen: groothandels als Sligro, Hanos en Makro zijn open en voor iedereen toegankelijk. Dit maakte het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, bekend.

De regels van het RIVM zijn er niet voor niets. Ga alleen op pad als het nodig is, vermijd groepen mensen en houd afstand.

De tijdelijke opening voor consumenten zonder pasje geldt in ieder geval zo lang restaurants en cafés volledig zijn gesloten. De druk op de supermarkten neemt toe nu er een gedeeltelijke lockdown is. Ook afgelopen voorjaar besloten de zelfbedieningsgroothandels voor iedereen open te gaan.

Sligro open

Hier in Tilburg hebben we van de drie genoemde bedrijven alleen een Sligro binnen de stadsgrenzen. Voor een Makro moet je naar Den Bosch of Breda. In de laatstgenoemde stad vind je ook een Hanos, evenals bij Eindhoven. Je moet je dan wel even melden bij de balie en bij voorkeur een mondkapje dragen. De oproep aan klanten is: kom alleen, houd afstand en doe je boodschappen efficiënt met een lijstje. De restaurants in de vestigingen zijn gesloten.

Supermarkten

Voor de dagelijkse boodschappen kun je natuurlijk nog steeds terecht bij je eigen supermarkt. Hou rekening met de uurtjes voor kwetsbaren en iedereen wordt geadviseerd om weer zoveel mogelijk alleen te komen. Liefst met een mondkapje op. Hou er rekening mee dat je na 20.00 uur geen alcohol meer kunt kopen. Om discussies hierover tegen te gaan, besluiten een aantal winkels om de openingstijden tijdelijk aan te passen. Check bij de supermarkt bij jou om de hoek de meest recente openingstijden.

Lees ook:

Hellofresh

Drie dagen geen boodschappen doen: wij geven een HelloFresh pakket naar keuze weg

Tot en met dinsdag 27 oktober maak je bij indebuurt Tilburg kans om één van de vijf HelloFresh-tegoe...
Breda vs. Tilburg

Mysterie: hoezo heeft Breda zo’n hekel aan Tilburg?

Mauwen over Tilburg kunnen we zelf nog het beste, maar andere steden kunnen er ook wat van. Zo blijk...

Tilburger Neel (18) doet mee aan Miss World: ‘Ik schaamde me dat ik allochtoon ben’

Ze zit in het laatste jaar van het vwo, heeft grote toekomstplannen en doet mee aan de missverkiezin...

Meer over

Nieuws

adv.