Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed om te weten: busstation aan de Spoorlaan gaat verhuizen!

Door Rowie van der Vliet 14 november 2017

Stap je vaak op de bus vanuit Station Tilburg? Let dan goed op! Vanaf 10 december verhuist het busstation tijdelijk naar de Burgemeester Brokxlaan.

Wie zondag 10 december uit gewoonte naar het busstation loopt, moet extra goed opletten. De stadsbussen van Arivia verzamelen zich vanaf deze datum voor een tijdje niet meer aan de Spoorlaan. We zullen een jaar lang bij de Burgemeester Brokxlaan moeten opstappen. Pas in december 2018 kunnen busreizigers weer terecht aan de vertrouwde locatie aan de Spoorlaan. Let trouwens even extra goed op, want op 10 december gaat ook de nieuwe dienstregeling voor bussen van start.

Verbouwingen

Volgende maand is het zover: appartementencomplex Tilburion zal gesloopt worden. Zoals jaren geleden is aangekondigd, gebeurt dit om plaats te maken voor het nieuwe busstation. Wat we kunnen verwachten? De bussen vertrekken straks allemaal vanaf een eilandperron waar de verschillende haltes allemaal omheen staan. Op datzelfde plekje komt waarschijnlijk een overblijfruimte voor buschauffeurs, een informatie- verkooppunt voor het busvervoer en kantoorruimte. De gemeente meldt ook dat er een kans in zit dat er een broodjeszaak gaat komen. Klinkt goed!

Fiets parkeren

Zet je nu jouw fiets vaak bij de Burgemeester Brokxlaan? Over een week zul je een nieuwe parkeerplek voor je stalen ros moeten vinden. Komt goed, want vanaf dan gaat een nieuwe stalling voor het UWV-kantoor open. Er is plek voor 200 fietsen. Daarnaast kun je nog steeds terecht bij de fietsenstalling aan de Spoorlaan en het Burgemeester Stekelenburgplein.

adv.