Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Go-Britain maakt een doorstart: ‘Tilburg kán niet zonder de Britain’

Door Rowie van der Vliet 4 september 2020

Khalil Jama (34), bekend onder zijn bijnaam kewkeww, geeft niet zomaar op: Go-Britain maakt in Tilburg een doorstart. De oude regiomanager heeft de Tilburgse vestiging overgekocht. “Tilburg kán niet zonder de Britain.”

Het zijn de woorden van Khalil, maar ook van de trouwe aanhang. Niemand – maar dan ook echt niemand – zag het faillissement in Tilburg aankomen. “Het is een nare maand geweest”, doet Khalil uit de doeken. Een periode die nog veel emoties naar boven brengt. “We moesten heel snel schakelen. Het ging niet goed met één vestiging in het land en de vorige eigenaar wilde ermee stoppen. Toen gingen alle vestigingen failliet. Wij hadden zoiets nog nooit meegemaakt. Medewerkers hadden net een huis gekocht of waren verloofd.”

Echt gemist

Het is te zien hoeveel het hem raakt, maar Khalil wil door. “Ik wil morgen [zaterdag 5 september, red.] de winkel weer open hebben. Ik wil weer lekker een praatje kunnen maken met klanten. Dat heb ik echt gemist. We willen laten zien wie wij zijn en dat we niet opgeven. Dit wordt een nieuwe start en we hopen dat iedereen ons blijft supporten.”

Dit kunnen we verwachten

De winkel van Go-Britain in Tilburg gaat (volgens planning) dus op 5 september al open. “Het wordt iets kleiner. Nu geen vijf maar drie verdiepingen. Ik huur wel heel het pand, maar die twee verdiepingen staan nu even leeg. We kijken nog wat er daar mogelijk is. Er komt een salesverdieping met 50% korting, maar dat kan nog oplopen. In het begin zullen we onze draai nog moeten vinden, maar we hebben nu al gesprekken met leveranciers voor nieuwe kleding. Ook komt er wel een stukje nieuwe collectie al in de winkel te hangen. We zetten in op de feestdagen zodat mensen hun cadeaus ook bij ons kunnen kopen. En in 2021 hangt de winkel vol met nieuwe collectie. Het is nu een rare tijd, dus we weten niet precies hoe alles gaat lopen, maar we hebben een doel en een visie.”

Tekst loopt door onder de foto.

Go-Britain
Foto: Go-Britain.

Go-Britain in Tilburg

Tilburg is blij dat Go-Britain weer terug is. “Gisteren kreeg ik al een shirt van de jongens van Willem II met alle handtekeningen en ze deelden het nieuws dat we doorgaan ook op Instagram. De steun van Tilburg doet mij goed.” Niet alleen spelers bij Willem II steunen Go-Britain, maar veel verschillende soorten mensen stappen binnen. Van een chique oma die kleding koopt voor haar kleinzoon tot de hipster of hiphopfan die er fresh uit wil zien.

‘We moeten laten zien dit is Tilburg, dit zijn de winkels en we doen dit voor de mensen’

Vanuit heel het land

De community achter Go-Britain blijft centraal staan. Artiesten kunnen er, zoals vanouds, nog steeds terecht voor toffe samenwerkingen. Een gevoel voert de boventoon: we moeten het samen doen. Op een later tijdstip zal ook de webshop, die al vanuit Tilburg gerund werd, weer openen. “We krijgen bestellingen vanuit heel het land. Hopelijk komen zij nu ook naar de winkel in Tilburg om te zien hoe tof het hier is.”

Reputatie doorzetten

Als rasechte Tilburger is Khalil trots op wat Go-Britain in tien jaar tijd in onze stad heeft neergezet. Die reputatie wil hij doorzetten. En hij had het niet kunnen en willen doen zonder de jongens en meiden die hij wel mee kan nemen. Bovendien wil Khalil met zijn winkel blijven laten zien wat voor moois er nog in de Heuvelstraat zit. “Ik ken al die ondernemers uit andere winkels ook. We moeten laten zien dit is Tilburg, dit zijn de winkels en we doen dit voor de mensen.”

Lees ook:

Versmarkt Mercado Emma is open en zo ziet het eruit

Van die dingen waarvan je eigenlijk niet wist dat je ze wilde: een versmarkt in hartje centrum! Merc...
Oostwest Cultuurcafé

Hoera! Het nieuwste koffiecafé in de binnenstad is open

Koffie uit Vietnam of Senegal? Je ervaart het bij het nieuwste koffiecafé in de binnenstad: Oostwest...

Deze zaken gingen open in augustus 2020 in Tilburg

Zo hé, het is alweer september. Tijd om de balans op te maken en eens te kijken hoeveel leuke zaken ...

adv.