Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kaching! Gemiddeld vermogen is in Tilburg gestegen

Door Carin van der Meij 18 oktober 2020

Als je in Tilburg woont, dan heb je voor je gevoel al de jackpot gewonnen. Als we het over harde knaken gaan hebben, hoe rijk zijn Tilburgers dan? Nou, een stukje rijker dan voorheen! Het gemiddeld vermogen is in 2019 gestegen ten opzichte van 2018.

Ieder jaar berekent het CBS het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens. Wat valt er onder een vermogen? Denk aan alle euro’s op de bank- en spaarrekening, maar ook het geld dat je in een woning of bedrijf investeert. Schulden worden van het totaalbedrag afgetrokken.

Gemiddeld vermogen in Tilburg

Vergeet niet: het gaat dus om het gemiddelde vermogen in 2019 van een huishouden in Tilburg. Let’s talk numbers. Het gemiddelde vermogen in 2019 was 18,1 duizend euro. In 2018 was dit nog 13,6 duizend euro. Dat is een stijging van 33%. Alleen ligt dit cijfer wel heel erg onder het landelijke gemiddelde.

Vermogen in Nederland

Landelijk gezien was 2019 voor heel het land een financieel goed jaar. Het gemiddelde vermogen is ten opzichte van een jaar eerder met 12.000 euro toegenomen. Dat betekent dat de helft van alle huishoudens een vermogen van minimaal 49.800 euro had. Volgens het CBS ligt dit voornamelijk aan het feit dat de woningen in waarde blijven stijgen.

Nieuwsgierig naar meer cijfers? Bekijk hieronder het gemiddelde vermogen van jouw woonplaats en gluur gelijk even bij je buurgemeenten.

Lees ook:

Starters in Tilburg: zoveel spaargeld heb je nodig voor je eerste koophuis

Als je als starter op huizenjacht bent in Tilburg, kom je er al snel achter dat een eigen zak geld à...
Wijn & Spijs

We worden steeds rijker: zo vermogend is de gemiddelde Tilburger

Natuurlijk hangt rijkdom niet alleen af van je banksaldo. Zaken als gezondheid en geluk spelen ook e...
Tamara Straatman doet mee aan Steenrijk Straatarm

Kijktip! Tilburger doet mee aan Steenrijk, Straatarm

Steenrijk, Straatarm op SBS6 wordt nog leuker. Er doet namelijk een Tilburger mee aan het programma....

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.