Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen drank meer na 20.00 uur in Tilburgse hotels: ‘We gaan niet bij de pakken neerzitten’

Door Rowie van der Vliet 26 oktober 2020

Sinds kort kun je in Tilburg écht geen alcoholisch drankje meer scoren na 20.00 uur. Voorheen konden hotelgasten nog wel drank bestellen nadat de klok acht uur ’s avonds sloeg. Dat veranderde toen premier Rutte meldde dat een alcoholische versnapering hier ook verboden is. We vroegen Tilburgse hotels om een reactie op het verbod om drank te serveren na 20.00 uur.

Als we een ding hebben gezien in coronatijd is het dat Tilburgse horecaondernemers en hotelpersoneel hartstikke creatief zijn. Zo ook bij Mercure Tilburg. In het Tilburgse hotel kon je een private dining arrangement nemen waarbij je hotelkamer werd omgetoverd tot privé restaurant. “Daar zit ook een bier of wijn arrangement bij en het begint om 18.00 uur. Dan heb je om 20.00 uur nog niet uitgegeten. Wij balen er wel van dat er na 20.00 uur geen drank meer geschonken mag worden, maar zijn geen organisatie die bij de pakken neer gaat zitten. We zijn flexibel met reserveringen. Uiteindelijk zorgt het dus voor weinig problemen en gasten hebben er veel begrip voor. We vinden wel weer een weg rondom dit specifieke arrangement”, aldus Sharon Damen namens Mercure Hotel.

Beste alternatief

Het beste alternatief is volgens Sharon nu iets anders: het high beer of high wine arrangement. “Dat is gewoon overdag en onze gasten kunnen daar gebruik van maken. Het is echt lekker genieten van eten met een bijpassende wijnen of bieren.”

Grote groepen

Hostel Roots merkt nog niet zoveel van het feit dat hotels na 20.00 uur geen drank mogen serveren. “We verwelkomen vaak grote groepen, maar die zijn er nu niet zoveel. Meestal komen Tilburgers ook langs voor een koffietje of een drankje aan de bar. Logisch dat dit nu niet kan, maar het is wel jammer. Het is rustig bij ons”, aldus een medewerker.

Lees ook:

smeer 'm

Horeca dicht: deze restaurants bezorgen weer tijdens de lockdown

Alle horeca in Tilburg gaat minimaal vier weken dicht. Gelukkig zijn er plekken in de stad die toch ...
Lege horecastraten

Opnieuw lege horecastraten in Tilburg: zo ziet dat eruit [video]

Daar gaan we weer. Horecamedewerkers zijn druk bezig met het opruimen van de terrassen. De komende v...
Horeca dicht Tilburg

Horeca sluit voor vier weken en meer: ‘Jammer als je pas een week open bent’

“We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, vertelt Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag...

adv.