Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komt een nieuwe woontoren met 118 appartementen in het centrum

Door Thijs Dingemans 4 juli 2019

Het doek met daarop groot ‘De Bankier’ hangt al even aan de gevel van het oude bankgebouw op de hoek van de Spoorlaan en de Magazijnstraat (vanuit Doloris Rooftopbar zie je ‘m goed hangen). Over een tijdje zien we hier geen spandoek meer, maar een gigantische woontoren. Het gaat om De Bankier. En ja, dit is er weer eentje, hoor.

De plannen zijn onlangs aan mensen uit de buurt gepresenteerd, meldt Brabants Dagblad. Dat betekent dat de binnenstad een nieuw gebouw verwelkomt. En niet het minste! De woontoren krijgt 118 appartementen en is zeventig meter hoog. Beeld je even in dat je helemaal bovenin woont… Wat een uitzicht heb je dan!

Luxe appartementen

Ook als je wat lager woont, heb je trouwens een prima woning. Het gaat volgens Brabants Dagblad om ‘luxe appartementen met onbetaalbaar uitzicht’. En wie dat niet in zijn appartement heeft, kan altijd nog naar de rooftopbar. Daar kijk je sowieso uit over de stad (check deze video maar eens).

De Bankier

Of de woningen ook echt onbetaalbaar zijn qua prijs? Nee, zeker niet voor iedereen. De toren is verdeeld over huur- en koopwoningen: de appartementen op de onderste verdiepingen (60 tot 105 vierkante meter) zijn voor huurders, die op de bovenste verdiepingen (60 tot 255 vierkante meter) voor kopers. Waarschijnlijk betaal je tussen de €300.000 en €750.000 voor een woning. Die prijzen zien we op de site van het project, waar je je meteen kunt aanmelden voor een appartement.

Lees hier op BD.nl alles over de nieuwe woontoren.

Lees ook:

huurhuizen tilburg

Er worden 250 goedkope huurhuizen gebouwd in Tilburg

Plannen om op jezelf te wonen of te verhuizen? Dan hebben we nieuws: wacht nog even met zoeken. Ha-h...

11 x deze woningen staan nog maar net te koop

Het is niet makkelijk om in Tilburg aan een woning te komen. Er zijn heel wat kapers op de kust. Wij...

Het Pater van den Elsenplein wordt flink verbouwd en zo ziet het er straks uit

Zeg maar dag tegen het huidige Pater van den Elsenplein! De verbouwing van dit bekende plein in Tilb...

adv.