Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een hondenspeeltuin in Tilburg: goed idee of niet?

Door Thijs Dingemans 11 juni 2019

Als het aan drie Tilburgse dames ligt dan heeft onze stad over een tijdje een hondenspeeltuin. Maar de vraag is: komt-ie er? Ingrid, Dominique en Femke hopen van wel en zijn daarom een petitie gestart. Ze willen zoveel mogelijk handtekeningen binnenhalen voor een burgerinitiatief. Wat vind jij: goed idee of niet?

De dames vinden dat het tijd wordt voor een hondenspeeltuin in onze stad. In de Facebookgroep Heel Tilburg In Een Groep! geven ze aan dat het voor het welzijn en de gezondheid van de hond nodig is dat deze veilig en vrij andere honden moet kunnen ontmoeten. En dat niet alleen: “Een hond leert daardoor veel van soortgenoten, kan plezier maken en kan zijn energie kwijt”, schrijven ze in het bericht.

Hondenspeeltuin

Femke, Ingrid en Domonique – uiteráárd zelf hondenbaasjes – missen een plek in de stad waar de hond lekker losloopt en plezier maakt met andere honden. En de veldjes die er zijn, zijn volgens de drie slecht onderhouden. Honden loslaten in het park mag ook niet; in het nieuwe Spoorpark worden ze zelfs geweerd. En dus rest niets anders dan een hondenspeeltuin, vinden de Tilburgers.

Tekst loopt door onder foto.

Minder overlast en goed voor de baasjes

De drie menen dat zo’n speeltuin ook goed is voor de baasjes: “Het is een plek waar baasjes elkaar ontmoeten om kennis uit te wisselen en een band op te bouwen met medebezoekers.” En de derde reden: het geeft een stuk minder overlast voor mede-bewoners.

Hondenbelasting

De dames willen ook graag iets terugzien voor de hoge hondenbelasting (€107,- per hond) die we in Tilburg betalen. “In steeds meer gemeenten wordt de hondenbelasting afgeschaft. Wij betalen in Tilburg nog altijd gewoon hondenbelasting. Wij zouden graag in Tilburg iets terug willen zien voor honden en hun eigenaren”, schrijven ze in het Facebookbericht.

Petitie

Ingrid, Femke en Dominique hebben al contact gehad met de gemeente; hoe meer stemmen ze krijgen, hoe eerder hun initiatief in de gemeenteraad wordt besproken. Vind jij een hondenspeeltuin ook een strak plan? Dan kun je de petitie hier tekenen. Vind je het geen goed plan? Dan zijn we heel benieuwd waarom níet… Laat het even weten via [email protected].

Lees ook:

honden

Hondenbelasting afschaffen: ja of nee? Dit vinden jullie!

Raad eens waar je de meeste hondenbelasting van heel Brabant betaalt... Juist ja, Tilburg! In onze s...
honden

Afschaffing hondenbelasting: zo zit het in Tilburg

Steeds meer gemeenten schaffen de verplichte belasting voor honden af. In 2019 zijn er maar liefst d...

adv.