Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Drop the bike: er zijn nu parkeervakken voor je stalen ros

Door Thijs Dingemans 22 september 2017

Ga je vaak met de fiets naar de stad? Let dan even goed op: je mag je fiets niet meer overal droppen. De gemeente heeft speciale parkeervakken gemaakt voor de stalen ros en daar mag-ie maximaal een uurtje staan. Blijf je langer? Dan moet je hem in één van de fietsenstallingen zetten.

De gemeente heeft die maatregel genomen omdat het minder fietsers in de stad wil. Maar belangrijker nog: veel mensen zetten hun fietsen waar ze willen, en daar is de gemeente een beetje klaar mee.

Hier vind je de vakken

Je moet je fiets dus voortaan in de blauwe parkeervakken zetten. Die vind je op het Pieter Vreedeplein, tegenover het station (hoek Stationsstraat-Poststraat), in de Willem II straat en bij de Vijfsprong. Blijf je toch langer in de stad? Zet je fiets dan in de gratis fietsenstalling op de Heuvel, het Pieter Vreedeplein of de Schouwburgring.

Geen scooters en brommers

En o ja, er mogen alleen fietsen in de parkeervakken. Geen scooters en brommers dus. De gemeente zoekt nog een oplossing hoe die gestald kunnen worden. Wordt vervolgd. Benieuwd hoe het met de auto zit? Lees hier alles wat je moet weten over parkeren in Tilburg.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.