Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huh?! De Pieter Vreedestraat gaat dicht

Door Rowie van der Vliet 13 oktober 2017

“Ik metsel er een muurtje in”, riep Frans Donders, de vader van ons Royke, over de nieuwe Frederikstraat. De gemeente vond dat nog niet eens zo’n gek idee. Alleen voeren ze het plan uit in de Pieter Vreedestraat, zo meldt Brabants Dagblad.

Aan de kant van de Heuvelstraat staan winkels leeg. Zo heeft Zeepwinkel Sabon alleen nog een bordje met de naam van de winkel achtergelaten. Het publiek dat de straat nog wel gebruikt als doorgang, maakt af en toe een foto van Rojami’s, de nieuwe winkel van Roy Donders. Of ze zoeken de rust op nu de Frederikstraat de gangbare route is om van het Pieter Vreedeplein naar de Heuvelstraat te lopen.

Tijdelijk zwembad

Het straatje gaat niet volledig op de schop. Aan de kant van het Pieter Vreedeplein zal het open blijven voor de winkels en de woningen. De gemeente zoekt nog naar een oplossing om het goed op te vullen. De Frederikstraat is overigens nog lang niet klaar. Er komt nog een koffiezaakje, ingang naar winkel Scotch & Soda en nieuwe bestrating. Tot die tijd doet de straat zich eventjes voor als zwembad op regenachtige dagen ;).

adv.