Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is hoe rijk de gemiddelde Tilburger is

Door Thijs Dingemans 24 februari 2018

Of Tilburgers rijk zijn? Ja en nee. Ja, want we wonen in de allermooiste stad van de wereld, dus tel uit je (niet-materiële) winst. Maar als we het over harde knaken hebben, valt onze rijkdom toch ver onder het gemiddelde. Tilburgse huishoudens hebben gemiddeld € 7000,- aan eigen vermogen, terwijl het landelijk gemiddelde op €22.100,- ligt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Dat is toch best wel een groot verschil met bijvoorbeeld de Bredase huishoudens: zij hebben namelijk € 17.700 aan vermogen. Goed om te weten: bij deze getallen wordt een woning niet meegerekend als eigen vermogen.

Noord-Brabant

Met een gemiddeld vermogen van bijna €281.000,- per huishouden was Laren de meest vermogende gemeente van Nederland. Verder werd de top tien gedomineerd door een aantal kleine gemeenten uit Noord-Brabant. Zo behoren Sint Anthonis, Alphen-Chaam, Oirschot, Haaren, Reusel-De Mierden en Hilvarenbeek tot de tien gemeentes met het grootste doorsnee vermogen. Huishoudens in Rotterdam hebben gemiddeld het minst te besteden: met €1900,- hebben zij het laagste vermogen in Nederland.

Zie ook:

baby's

Zoveel baby’s werden er vorig jaar geboren in Tilburg

Vorig jaar zijn er minder baby’s geboren in Tilburg. In totaal kwamen er 2055 nieuwe Tilburgertjes b...
buitenlanders

Zoveel buitenlanders kwamen er vorig jaar naar Tilburg

Tijd voor wat cijfertjes! Hoe zit het met de bevolking van Tilburg? Zijn we met meer en waar komen o...

adv.