Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de rijkste Tilburger volgens de Quote 500 van 2019

Door Rowie van der Vliet 5 november 2019

Elk jaar zitten we erop te wachten: het lijstje van tijdschrift Quote met de vijfhonderd állerrijkste Nederlanders. We trokken er wat uurtjes voor uit, bladerden de Quote 500 grondig door en vonden een Tilburger terug in het overzicht met rijke stinkerds.

Het gaat om niemand minder dan Eric Wilborts. Nu denk je vast: hè, wie is dat nou weer? Eric is – samen met tennismaatje René Moos – oprichter van fitnessketen Basic-Fit en hij is eigenaar van golfbanen. Een succes? Jazeker: het vermogen van Eric werd in 2019 geschat op 140 miljoen euro! Hij staat nu op nummertje 325 in de Quote 500 van 2019. Mede-oprichter René Moos staat hoger in de lijst, op nummer 138. Hij heeft een vermogen van 295 miljoen. Dat grote verschil is goed te verklaren, in de zomer van 2018 stopte Eric met Basic-Fit. René niet, dus die kreeg in 2019 nog 16% van de aandelen.

De hoogste Brabander in de Quote 500

Daarmee is Eric niet de hoogste Brabander in de Quote 500. Die eer gaat naar Karel van Eerd, de eigenaar van de Jumbo. Hij staat op de achtste plaats. De allerrijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken van (je raadt het al) Heineken.

Minder geld 

Dat betekent dat het vermogen van Eric minder is geworden. In 2016 hoorde de Tilburger nog bij de honderd rijkste Nederlanders (plek 97). In 2017 stond hij op plek 157 in de Quote 500. In 2018 kelderde de Tilburger naar nummer 316. Dat terwijl hij in juni 2018 zijn sportschoolketen verkocht voor meer dan 85 miljoen euro, zo meldt Quote.

Leuk feitje

De zakenman verliet het Sint Odulphuslyceum al vroeg omdat hij wilde gaan voor een carrière als proftennisser. Dat lukte: Eric werd vier jaar lang Nederlands kampioen, stond ooit tweede op de wereldranglijst voor jongeren, maar ging ten onder aan geen professionele houding. In 1984 stopte hij vanwege een zware blessure. Een gouden keuze…

Lees ook:

Uitzicht Tilburg

Money money money: dit zijn de rijkste buurten van Tilburg

Ben jij benieuwd of jij in een rijk stadsdeel woont? Wij zijn in ieder geval nieuwsgierig en zochten...
bucketlist

Dit zijn de rijkste en armste wijken van Tilburg

Cijfertjes, wij houden er van! Tenminste, als ze over Tilburg of Tilburgers gaan. Zo vinden we het b...
staatsloterij

KACHING! Tilburger wint 1 miljoen in de Staatsloterij

Oké, iemand in onze stad is eerder deze week wel heel lekker wakker geworden. Een Tilburger won €1.0...

adv.