Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dicht tot 1 juni? Zo zit het met de Tilburgse scholen, horeca, kappers en sportverenigingen

Door Rowie van der Vliet 26 maart 2020

De overheid kwam deze week met nieuwe maatregelen: alle evenementen en bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni. Een hoop dingen in Tilburg zijn daarom afgelast. Maar wat betekent dit voor de eerder ingestelde maatregel, waarbij werd besloten dat de horeca, kapsalons, scholen en sportclubs dicht moeten tot en met 6 april?

Veel Nederlanders gaven afgelopen dagen geen gehoor aan de oproep om zo min mogelijk de straat op te gaan. Stranden en parken puilden uit en dus greep de overheid in: alle evenementen en samenkomsten in Nederland zijn tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Dit betekent dat onder meer Hap Stap Festival en Tilburg Zingt niet doorgaan. Veel Tilburgers hebben begrip voor de situatie ondanks dat ze er natuurlijk van balen.

Is alles in Tilburg dicht tot 1 juni?

De aangescherpte maatregelen zorgden voor onduidelijkheid. Zo kregen we vragen binnen of dit betekent dat de Tilburgse scholen, horeca, kappers, nagelstudio’s, schoonheidsspecialistes en sportverenigingen ook tot 1 juni dicht zijn. Dat is nu nog niet het geval: de Rijksoverheid meldt dat alle eerder genomen maatregelen vooralsnog gelden tot en met 6 april. Alleen het verbod op evenementen en bijeenkomsten geldt tot 1 juni. Mogelijk gaat het betaald voetbal al wel na 6 april door, zo lezen we in Brabants Dagblad.

Scholen mogelijk langer dicht

Toch zijn scholen mogelijk langer dicht, zo meldt Brabants Dagblad. Minister Slob wil namelijk resultaten van een onderzoek van het RIVM afwachten voordat hij de scholen weer open laat gaan. Mocht dit later dan 6 april binnenkomen dan gaan de scholen nog niet open.

maatregelen rijksoverheid
Foto: Rijksoverheid

Lees ook:

Foto spoorpark leukste uitje Brabant Tilburg

Dit is vanaf nu verboden in Tilburg en zo reageren Tilburgers

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...
markten tilburg kermis

Dus tóch: alsnog extra maatregelen op de weekmarkten

We meldden vorige week al dat de weekmarkten in Tilburg (vooralsnog) gewoon doorgaan. Dat blijft ook...
Piusplein

Scholen, horeca, kinderopvang en sportclubs in Tilburg gaan dicht

Tilburg gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zull...

adv.