Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Tilburgers staan in de AD Oliebollentest

Door Rowie van der Vliet 28 december 2017

Ja hoor, daar-is ie: de AD Oliebollentest van 2017. Dit jaar was het extra spannend welke Tilburgse zaken de krant zouden halen. AD besloot namelijk om alleen de 75 beste noteringen te vermelden. Deze Tilburgse oliebollenbakkers brachten het er het beste vanaf: 

Pagina 2/3
⟵ swipe swipe ⟶

Gebakkraam Richard Voets

Gebakskraam Voets
Gebakskraam Voets Foto: indebuurt

Richard Voets krijgt het weer voor elkaar! Hij staat op nummer 13 in de AD Oliebollentest 2017. Dit keer is hij niet als hoogste uit heel Brabant geëindigd, in tegenstelling tot voorgaande jaren. Dre’s Bakery uit Goirle staat namelijk op plek 8. Toch kan Richard trots zijn op zichzelf. Het AD schrijft: “Richard Voets zette de knop om, vergat zijn zenuwen, ontspande en is helemaal zen. En bakt vervolgens met zijn oliebollen de sterren van de hemel. Kwam van ver, nu aan de top. Klasse!” En of hij van ver kwam! Het lijkt nog zo kort geleden dat hij als zestienjarig jochie op zijn scooter naar zijn eigen gebakkraam reed.


Meer over Gebakkraam Voets ontdekken?

Gebakkraam Voets bakkers

Geopend11:00 - 18:00

Heyhoefpromenade / Hornbach, Tilburg

Bekijk meer:bakkers

Meesterbakker van Iersel

Oliebollen
Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Meesterbakker Van Iersel weet al jaren een plekje in de AD Oliebollentest te bemachtigen. Gelukkig is 2017 geen uitzondering. De oliebollen, die opgehaald zijn bij de vestiging in de AaBe-straat, weten de 44ste plaats te behalen. “Het verschil tussen een goede en een zeer goede oliebol zit hem vaak in de details. Dit is er een uit de eerstgenoemde categorie. Zou nog iets luchtiger mogen. Wel goed op smaak”, aldus het testpanel.


Meer over Meesterbakker Van Iersel (AaBestraat) ontdekken?

Meesterbakker Van Iersel (AaBestraat) bakkers

Geopend08:00 - 18:00

AaBestraat 3, Tilburg

Bekijk meer:bakkers

Hoe komt de test tot stand?

We vragen ons eigenlijk al járen af hoe de AD Oliebollentest tot stand komt. Misschien wat naïef, maar we dachten dat iedere tester hoogst persoonlijk langsging bij zoveel mogelijk kramen om een oliebol met poedersuiker te bestellen. Dat blijkt anders te gaan!

De testers krijgen koude oliebollen zonder poedersuiker voorgeschoteld. Ze weten niet van welke kraam, laat staan uit welke stad, de bol afkomstig is. Tijdens de twee proefavonden mag er zelfs niet gepraat worden! Het AD doet nog veel meer uit de doeken over de test in dit artikel.

Pagina 2/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.