Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze bijzondere zaak net buiten het centrum vertrekt uit Tilburg

Door Rowie van der Vliet 21 mei 2020

Duitsers, Britten en zelfs Amerikanen reizen uren om bij de kapsalon en winkel van Tijmen van Hout langs te gaan. Binnenkort zullen ze niet meer zo snel naar de Veldhovenring in Tilburg reizen. Dread Love en Sensa Veria vertrekken namelijk uit Tilburg. En dat heeft niks met de coronacrisis te maken.

“We gaan naar een dorpje in België verhuizen, Olen. Daarom is de winkel nog open tot 30 mei. We zijn er al een tijdje mee bezig en ik heb een aantal panden afgewezen. Net voordat de crisis uitbrak, heb ik een aankoop kunnen doen. Wat we daar hebben gekocht kunnen we voor dat geld nooit in Tilburg of Nederland krijgen. Je koopt daar veel meer huis en grond voor je geld. Het nieuwe pand heeft op de begane grond de winkel en dan gaan wij erboven wonen.”

Een van de weinigen die dit doen

Voor wie het niet kent: Dread Love is een dreadlockskapper. “De meeste klanten hebben aangegeven te blijven komen, want we zijn een van de weinigen die dat doen. Als je naar een dreadlockskapper wil, moet je sowieso al wat verder reizen. Daarnaast hebben we ook een winkel waarin je veel producten kunt vinden op natuurlijke basis. Dat begon met shampoo voor dreadlocks, maar nu verkopen we ook onder andere natuurlijke cosmetica en wierook.”

Stukje beleving op de Veldhovenring

Dread Love en Sensa Veria brachten ook een stukje beleving naar de Veldhovenring. Deo’s, shampoo, wierook, geschenkartikelen, sieraden, edelstenen, t-shirts, vlaggen, raamstickers… Tijmen heeft het allemaal. We zien Bob Marley-souvenirs, aan de muur hangt een portret met Haile Selassie en in de winkel staat een Rasta-Jeep en edelstenen fontein.

Tekst loopt door onder de foto.

Tijmen Dread Love
Tijmen van Dread Love. Foto: indebuurt Tilburg

Opvolger voor Dread Love

Tijmen haalt op 1 juni de winkel leeg. De nieuwe eigenaar staat al te popelen om te beginnen. “De opvolger is al gevonden. Het wordt een barbier. Ik ben blij dat ik iemand heb gevonden die hier een zaak begint. Ook leuk dat het weer een kapper is. Het pand naast mij was een toko, maar dat wordt een appartement. Er zijn bijna geen winkels meer aan de Veldhovenring.”

Prettig klimaat

“Ik zal altijd naar Tilburg blijven komen. Maar als kind kwam ik altijd al in België. Daar heb ik altijd een fijn gevoel bij gehad. Het is nog net iets gemoedelijker dan hier. Olen is een klein dorpje, maar mensen zijn bereid meer uit te geven. Ze gaan nog echt naar de bakker voor brood en niet naar de supermarkt. Ondernemers worden daar veel gestimuleerd. Dat is een prettig klimaat.”

Geen opheffingsuitverkoop

Er komt geen opheffingsuitverkoop of een groot afscheid voor Dread Love en Sensa Veria. “We merken nu ook dat het wat rustiger is. Mensen komen niet meer zo snel voor een pakje wierook of ze moeten het écht gemist hebben. We hoeven ook geen massa naar de winkel te halen. Alles gaat gewoon mee naar Olen. De winkel ligt ook niet superver van de grens af. Het is zo’n halfuurtje vanuit Antwerpen met de trein. En de webshop blijft bestaan en die verzendt ook naar Nederland.”

Lees ook:

Nieuw in: we hebben nu een falafelbar in Tilburg

Ja, je leest het goed. Ook in deze periode openen restaurants in Tilburg. De nieuwste aanwinst voor ...

Goed nieuws! Vapiano maakt een doorstart

Tilburgse fans van Italiaans eten hebben geluk. Na een faillissement maakt Vapiano nu een doorstart,...

Deze Tilburgse winkel heropende juist tijdens de coronacrisis: ‘Het is heel bizar’

Birgit besloot haar winkel twee maanden dicht te gooien. Dat was juist vóór de coronacrisis. Haar da...

adv.