Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De flappentap verandert in een knalgele Geldmaat en dit is wat je daarover moet weten

Door Thijs Dingemans 18 juni 2019

De geldautomaten van ING, de Rabobank én ABN Amro verdwijnen binnenkort allemaal uit het Tilburgse straatbeeld en daar komen knalgele exemplaren voor terug. Ook de naam van de flappentap verandert: contant geld halen we straks uit de Geldmaat. Wat dat allemaal inhoudt, leggen we je graag even uit.

Wat verandert er?

De drie grootbanken willen hun eigen geldautomaten inruilen voor één algemeen exemplaar. Die plannen werden twee jaar geleden al aangekondigd. Afgelopen week werd de eerste nieuwe Geldmaat onthuld. Geen ING-oranje meer, geen ABN-groen en ook geen RABO-blauw, maar een bankonafhankelijke flappentap met een vrolijke gele kleur.

Tekst gaat verder na de afbeelding.

Waarom?

Simpel: omdat de kosten voor de unieke, afzonderlijke flappentappen te hoog oplopen. En dat is logisch, omdat we met elkaar steeds minder geld opnemen en meer en meer met onze pinpas afrekenen. Daarbij rijzen de beveiligingskosten de pan uit door alle plofkraken. Door nu samen één gezamenlijke automaat te lanceren, hopen ABN, ING en de Rabo de opgelopen kosten te drukken en een kaalslag te voorkomen.

Oké, en wat hebben wij daaraan?

Nou, dat al die flappentappen straks geel kleuren, maakt het niet alleen voor iedereen herkenbaar, maar ook in veel opzichten heel makkelijk. Want ongeacht bij welke bank je zit, bij elke Geldmaat is het straks voor iedereen mogelijk om geld uit de muur te halen. Bovendien hoeven we geen nieuwe pinpassen aan te vragen, want we houden gewoon onze eigen bankkaarten. Ook  kunnen we zo vaak en zoveel geld opnemen als ons saldo en pinlimiet toestaat. En, heel handig: alle automaten werken hetzelfde.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

En wanneer gaat dit allemaal gebeuren?

Het nieuwe geldautomatennetwerk wordt vanaf dit jaar stap voor stap over Nederland verspreid. De oude apparaten worden geleidelijk vervangen door de nieuwe Geldmaat. Het project moet eind 2020 zijn afgerond.

Blijven alle pinlocaties behouden?

Dat is nog niet zeker. Wel zullen we de Geldmaat straks vinden op veel plekken waar we nu al geld uit de muur halen. In onze stad komen de eerste Geldmaten eraan. Volgens planning veranderen deze pinautomaten uiterlijk 30 september in een Geldmaat.

  • ABN AMRO – Amer
  • ABN AMRO – Burgemeester van de Mortelplein
  • ABN AMRO – Tilburg-Politie (Wilhelminapark)
  • ING – Bart van Peltplein

In december 2020 zijn – als het goed is – alle pinautomaten veranderd in een Geldmaat. Bekijk hier een overzicht van alle huidige pinautomaten in Tilburg.

Lees ook:

waarde huizen tilburg

Zoveel winst kan je maken als je je huis verkoopt in Tilburg

Huis gekocht afgelopen jaren? Dat stulpje kun je nu waarschijnlijk met winst verkopen. Woningtaxatie...
Rookverbod scholen

Een boete van €4500 (!) voor roken: in Tilburg kun je hem straks krijgen

Voor de Tilburgse onderwijsinstellingen wordt het ongetwijfeld een groot karwei: hóe maken we de sch...
boete telefoon auto

Bellen of appen achter het stuur? Zoveel boetes zijn uitgedeeld in Tilburg

We weten allemaal wel dat we niet moeten bellen en appen achter het stuur. Het is gevaarlijk. En toc...

Meer over

Nieuws

adv.