Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronanieuws: run op coffeeshops en zorgmedewerkers willen massaal ETZ helpen

Door Rowie van der Vliet 16 maart 2020

Heb jij het dit weekend zoveel nieuws voorbij zien komen dat je even het overzicht kwijt bent? We zetten het belangrijkste coronanieuws in Tilburg voor je op een rij. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Nieuwe maatregelen coronavirus

Tilburg gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn scholen, horeca, kinderopvang, sauna’s, coffeeshops en sport- en seksclubs vanaf 15 maart 18.00 uur gesloten. In overleg met medische specialisten, het RIVM en het onderwijs heeft het kabinet deze nieuwe maatregel getroffen. Alle maatregelen rondom het coronavirus gelden nu tot en met 6 april.

Piusplein

Scholen, horeca, kinderopvang en sportclubs in Tilburg gaan dicht

Tilburg gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zull...

Run op coffeeshops

Was je dit weekend toch eventjes in de stad? Grote kans dat je dan lange rijen bij Tilburgse coffeeshops zag. Door de sluiting van drie weken probeerden mensen een voorraad in te slaan. Sommige coffeeshops waren iets langer open, anderen sloten de deuren netjes om 18.00 uur, zo meldt Brabants Dagblad.

Twee bewoners Leyhoeve overleden door coronavirus

Martien Boogers

In Leyhoeve zijn meerdere besmettingen van het coronavirus gevonden, zo meldt Brabants Dagblad. Er zijn twee bewoners overleden aan het virus. Een andere bewoner stierf ook, maar dat had niks met het virus te maken. De mensen overleden op donderdagavond, in de nacht van donderdag op vrijdag en vrijdagmiddag. Het ging om patiënten die al een slechte gezondheid hadden.

Bron: Brabants Dagblad

Onderzoek naar verspreiding coronavirus onder Brabantse jongeren

Foto: Git van den Boer voor Indebuurt Tilburg

De afgelopen tijd werd er veel vanuit gegaan dat coronavirus onder jongeren minder makkelijk te verspreiden was, maar is dat eigenlijk wel zo? Minister Slob van onderwijs maakte tijdens een persconferentie bekend dit te gaan uitzoeken onder Brabantse scholieren. Het onderzoek duurt drie weken. Er wordt gevraagd of jongeren zich ziek hebben gevoeld of dat ze thuis bleven door ziekte. Ook worden ze getest. Onderzoekers kijken naar jongeren waar veel besmettingen zijn, zoals Tilburg, maar ook andere gebieden in de provincie waar minder mensen positief getest zijn op het coronavirus.

Bron: Brabants Dagblad

Mensen met zorgachtergrond helpen ETZ massaal

tips coronavirus
Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Foto: indebuurt Tilburg

Hartverwarmend, zo noemt het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis de vele reacties op een oproep aan mensen met een zorgachtergrond. Het ETZ zocht naar mensen die ze kunnen inzetten met betrekking tot het coronavirus voor spoedflexwerk. Gediplomeerde en BIG-geregistreerde verpleegkundigen en geregistreerde artsen zijn nog welkom om te reageren via [email protected]

Bron: Brabants Dagblad

Wapens inleveren op ander moment

Wapens Tilburg
Deze wapens werden ingeleverd tijdens de actie in Rotterdam. Beeld: ANP

Ook bij de politie proberen ze sociaal contact zoveel mogelijk te mijden. Daarom wordt het ongestraft inleveren van wapens uitgesteld. Die actie zou plaatsvinden op 19 en 20 maart. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Bron: Brabants Dagblad

Lees ook:

aantal Tilburgers overleden coronavirus

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.