Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe coronacijfers: zoveel besmettingen zijn afgelopen week in Tilburg vastgesteld

Door Carin van der Meij 15 september 2020

We delen de nieuwste coronacijfers! In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 104 daarvan komen uit Tilburg. Vorige week waren dit er 108. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 9 tot en met 15 september.

Coronacijfers in Tilburg

Het aantal coronabesmettingen in Tilburg stijgt fors in de maand september. Op 1 september stond de teller op 1129 besmettingen. Dat zijn er op 25 september 1341. Toch zijn er iets minder besmettingen dan vorige week, namelijk 104. Gelukkig zijn er in de periode 9 tot en met 15 september geen Tilburgers door het coronavirus overleden en is er ook niemand in Tilburg met coronaklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Grafiek

In onderstaande grafiek kan je het aantal registreerde besmettingen in Tilburg vanaf 13 maart tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.


Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Tilburg zijn (geweest) vanaf 13 maart tot nu. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Tilburgers er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Tilburgers die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? Dit zijn de coronacijfers: in totaal hebben 195.545 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dit is een recordaantal. Van al die mensen zijn er 8.265 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 3,9 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 5.427. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,38. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

adv.