Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

595 nieuwe coronabesmettingen in Tilburg: zo staat het ervoor

Door Noah Godefroy 20 oktober 2020

De nieuwe weekcijfers betreft coronabesmettingen zijn binnen: het aantal meldingen is ten opzichte van vorige week is gestegen met 27 procent. Afgelopen week zijn 55.587 mensen bij de GGD positief getest op corona, 595 van hen komen uit Tilburg.

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM, die gaat over de periode van 14 tot en met 20 oktober.

Corona in Tilburg

595 besmettingen in één week dus. Vorige week waren dat er nog 445, wat neerkomt op een stijging van ruim 33%. Dat is niet niks, maar de stijging lijkt te stabiliseren: de week ervoor lag die namelijk op iets meer dan 32%. Er overleden afgelopen week drie mensen aan het virus en er kwamen twee ziekenhuisopnames bij.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Tilburg vanaf 13 maart dit jaar.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Tilburg zijn (geweest) vanaf 13 maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Tilburgers er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Tilburgers die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Zoals eerder gezegd zijn er afgelopen week 55.587 Nederlands positief getest op het coronavirus. Een week eerder lag dit aantal nog op 43.903. Het aantal mensen dat is opgenomen op de intensive care is gestegen van 192 naar 287. In totaal zijn 185 mensen afgelopen week overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Stabiliseren

Ondanks het nieuwe landelijke weekrecord lijkt het aantal besmettingen steeds meer te stabiliseren. Afgelopen week steeg het aantal met 27 procent; de week ervoor was er nog een stijging van 60 procent. Ook het veelgenoemde reproductiegetal is lager. Het laatst bekende ‘R-getal’ staat op 1,22 en is daarmee (nipt) lager dan een aantal weken terug (1,27). Om het aantal besmettingen te doen afnemen, moet de ‘R’ onder de 1 komen.

Lees ook:

Cinecitta

Filmliefhebbers opgelet: goed nieuws voor Cinecitta

Het kabinet kondigde op 14 oktober de aangescherpte coronamaatregelen aan. Ondanks alle beperkingen ...
Breda vs. Tilburg

Mysterie: hoezo heeft Breda zo’n hekel aan Tilburg?

Mauwen over Tilburg kunnen we zelf nog het beste, maar andere steden kunnen er ook wat van. Zo blijk...

Poolen, bowlen en meer; deze dingen kunnen ‘gewoon’ in Tilburg

Zin om met vrienden af te spreken? Normaal zou je misschien een terrasje pakken, maar dat zit er nu ...

adv.