Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meer dan 4000 nieuwe besmettingen in Nederland: dit is de coronastatus in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 11 augustus 2020

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe update van het RIVM blijkt dat ook deze week meer Nederlanders positief zijn getest op het coronavirus: in totaal 4036 nieuwe besmettingen.  

Het gaat hier om een periode van 5 tot en met 11 augustus. Een week eerder waren er nog 2588 nieuwe besmettingen. Lees meer details over de landelijke cijfers bij het AD.

Coronabesmettingen in Tilburg

Zijn er in onze stad ook meer Tilburgers besmet geraakt met het coronavirus? Ja, helaas wel! In de periode 29 juli tot en met 11 augustus waren er 64 nieuwe coronabesmettingen in Tilburg. Per 100.000 inwoners zijn dit er 29,1. In twee weken tijd is er één iemand opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig is er in veertien dagen niemand overleden aan het coronavirus. Een week geleden lag het aantal lager. Toen werden er 38 geregisteerde coronabesmettingen gevonden in de gemeente. Per 100.000 inwoners zijn dat er 18. Toen werd nog niemand opgenomen in het ziekenhuis door het coronavirus.

In kaart

Ben je benieuwd hoeveel besmettingen er zijn bijgekomen in Amsterdam, Rotterdam of ergens anders in het land? Wie naar die twee steden kijkt, heeft al een groot deel van het aantal nieuwe besmettingen te pakken, want het zijn er allebei meer dan 1000 in twee weken. De kaart laat zien dat Bergen op Zoom er van alle Brabantse gemeentes het slechtst aan toe is. Met 163 besmettingen en 241,5 besmettingen per 100.000 inwoners.

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht:

Lees ook:

Horecaregels worden aangescherpt in Tilburg: ‘Minder zin om te werken met zoveel restricties’

We moeten ons aan meer horecaregels in Tilburg gaan houden als we naar een terras, restaurant of kro...
TOP Week

TOP Week op de schop na persconferentie: ‘Het roept vragen op’

Alles wat met nieuwe studenten te maken heeft, is dit jaar anders dan anders. Het kabinet heeft tijd...

Burgemeester Theo Weterings: ‘Spreek mensen aan die zich niet aan coronaregels houden’

Burgemeester Theo Weterings doet zijn samen collega-burgemeesters John Jorritsma (Eindhoven) en Jack...

adv.