Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: busvervoer gaat plat vanwege staking

Door Thijs Dingemans 2 januari 2018

Ben je van plan om donderdag de bus te pakken naar je werk, familie of elders? Verzin dan maar gauw iets anders, want op 4 januari rijden de hele dag geen bussen in Tilburg. Alle chauffeurs van de streekbussen (Arriva) staken in onze stad – en in een hoop andere regio’s in ons kikkerlandje.

Waarom er wordt gestaakt? Nou, de buschauffeurs vinden de werkdruk te hoog. “We hebben nu diensten van vier uur, waarin we niet eens naar de wc kunnen. Staken is voor ons een uiterst middel, we doen dit niet graag. Er is ook bewust gekozen voor de kerstvakantie, zodat scholieren er geen last van hebben. De chauffeurs staken voor goede pauzeregeling, betere afspraken voor roosters en loonsverhoging”, laat buschauffeur Sooi van Weegberg uit Tilburg weten in een reactie aan indebuurt. Hij is ook woordvoerder van alle Brabantse chauffeurs.

via GIPHY

Met z’n allen in de remise

Volgens Marlies Peeters, bestuurder van vakbond FNV, is de actiebereidheid in Tilburg en de andere Brabantse steden heel hoog. Zij laat ons weten dat de stakende chauffeurs verzamelen in de stallingen/remises waar ze elkaar altijd zien tijdens de lunch. Vanuit daar gaan ze druk uitoefenen op Arriva.

Goed om te weten

De staking in het streekvervoer duurt op 4 januari de hele dag. Als er geen – volgens de werknemers – goede afspraken gemaakt kunnen worden, volgen er meer en langduriger stakingen. Haal voor donderdag maar alvast je stalen ros uit de schuur, want dat wordt een retourtje op de fiets. Voor als je zelf geen fiets hebt: dit is de perfecte oplossing!

adv.