Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijkletsen op de Heuvel? Corona-overtreding levert een strafblad op

Door Rowie van der Vliet 24 april 2020

De straten in de Tilburgse binnenstad lijken iets drukker te worden. Bij Intermezzo staat voortaan standaard een rij (wel met anderhalve meter afstand) en ook op de Heuvel zijn steeds meer Tilburgers. Toch kan een ijsje met je vrienden je duur komen te staan. Zowel letterlijk, als figuurlijk. Een corona-overtreding zorgt namelijk ook voor een strafblad. 

Het is niet gek dat mensen met het zonnige weer naar buiten willen. Maar zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, moeten we zoveel mogelijk thuisblijven. Het is nog steeds verboden om met drie personen of meer af te spreken. Ga je toch met meer mensen de stad in of nodig je de buurt uit bij jou in de tuin? Dan kun je hier een boete van €390,- voor krijgen én een aantekening op je strafblad.

Strafblad

Dat zit volgens LINDAnieuws zo: bij de eerste keer dat je in overtreding gaat, wordt vaak alleen een aantekening gemaakt bij de politie. Ga je nog een keer binnen een jaar de fout in? Dan krijg je een boete en een aantekening op je strafblad. Dat komt doordat de coronamaatregelen tot de zwaarste maatregelen van het land horen en dus prioriteit hebben. Die aantekening blijft vijf jaar staan en dit kan gevolgen hebben voor het aanvragen van een VOG. Voorlopig dus nog even thuisblijven! Al werkt het in Tilburg op drukke plekken (zoals de Piushaven) net even anders. De politie doet daar niet meer aan een waarschuwing en schrijft direct een boete uit.

Bron: LINDAnieuws / Gemeente.nu

Lees ook:

vuurwapens

Politie schreef dit paasweekend veel boetes uit voor samenscholing: ‘Geen waarschuwing meer’

Tijdens het paasweekend waren er toch Tilburgers die in groepjes met elkaar hebben afgesproken. Werd...
zomertijd

Nieuwe coronamaatregelen: Kermis afgelast, scholen deels open

Kinderen mogen vanaf maandag 11 mei weer naar de basisschool. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt ti...

Hoe dan?! Hier in Tilburg kun je toch nog uit eten volgens de maatregelen van het RIVM

Je zou denken dat het niet meer mogelijk is: uit eten gaan in Tilburg. Toch kan het 'gewoon'. Er is ...

adv.