Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Betalen maar! 7 x fikse verkeersboetes voor fietsers in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 28 juni 2020

Stel je voor: je fietst vanuit je vrijmibo bij Polly Maggoo naar huis en hebt wat biertjes op. Prima toch, want je bent op de fiets? Vergis je niet, er zijn ook veel verkeersboetes voor fietsers in Tilburg. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

BOB?

We zeggen met zijn allen wel: ‘Ja lekker, doe er nog maar een, ik ben op de fiets’. Maar wist je dat je ook op de fiets niet beschonken mag rijden? Heb je meer dan 0,54 promille alcohol in je bloed? Dan kun je een boete krijgen van €100,-. Werk je niet mee aan de alcoholcontrole? Kost je nog ’s €95,-. Zonde van je geld, dat je anders besteedde aan een avond bij De Boekanier, Café Bolle of Studio.

Geen bel op je fiets? Ding, dong, dokken

Ben je iets verder met je barre tocht van het centrum naar het Wandelbos, word je wéér aangehouden: je hebt geen fietsbel. Alhoewel een flinke ‘JOEHOE’ ook volstaat, is een fietsbel verplicht. Heb je er geen? Dat is dan €35,-. Wel een bel, maar werkt-ie niet? Oók een bekeuring van €35. Katsjing!

Optelsommetje

Even los van het feit dat we eigenlijk allemaal wel weten dat fietsen in het donker zonder goede verlichting écht levensgevaarlijk is, kun je er ook aardig wat verkeersboetes voor krijgen. Voor- of achterlicht stuk: €55,-. Geen trapperreflectoren: €35,-, geen wielerreflectoren €35,- en is dat rode reflectieding aan de achterkant stuk: €35,-. Even tellen: da’s bij elkaar €160,-!

Verkeerde kant op

Even afsnijden om sneller op de plek van bestemming te zijn kan je duur komen te staan. Als je tegen rijrichting inrijdt en je wordt gesnapt, kun je €55,- aftikken. Misschien vanzelfsprekend, maar flik je dit kunstje op een autoweg of snelweg als fietser (het staat echt zo beschreven bij het openbaar ministerie), dan ‘geldt een hoger tarief’.

Niet daar!

Verboden je fiets te stallen. Als dat bordje er staat – het officiële verkeersbord dus – en je zet hem er wel neer? Dan zou het zomaar kunnen dat je €35,- over moet maken naar justitie. Zonde van je geld. Dat bord staat er waarschijnlijk niet voor niets. Zet je stalen ros dus voortaan gewoon in een van de fietsenrekken of fietsparkeervakken.

Even geduld

Bij sommige stoplichten moet je echt lang wachten. Denk aan het stoplicht aan de Spoorlaan in de buurt van de Magazijnstraat. Heb je haast, ben je ongeduldig en steek je tóch over zonder te wachten op groen? Kan je €95,- kosten. Pittig hè? En linke soep natuurlijk. Geduld is een schone zaak.

Appen op de fiets

Al fietsend een appje sturen of nog even een telefoontje opnemen: sowieso niet slim, maar sinds juli vorig jaar is het ook echt verboden om je mobiele telefoon op de fiets te gebruiken. Kun je je niet inhouden? Kost je €95,-. Als automobilist betaal je trouwens €240,- als je belt of appt achter het stuur. Het verschil tussen deze twee bedragen zit ‘m er in dat er bij een auto-ongeluk meestal een hogere schade (aan anderen) is dan bij een fietsongeluk. Dat zijn flink wat verkeersboetes!

Bron: Boetebase 2020 om.nl

Lees ook:

verkeersboetes 2020

De verkeersboetes gaan in 2020 omhoog en dit betaal je ervoor

Krijg jij ook geregeld een boete op de mat? Dan hebben we helaas erg vervelend nieuws voor je: de ve...
proef schouwburgring

Dit gaat er allemaal veranderen in het verkeer in de binnenstad van Tilburg

Automobilisten en fietsers, hebben jullie een pen en papier bij de hand? Er verandert heel veel in h...
Gevaarlijkste kruispunt

Opletten! Dit is het gevaarlijkste kruispunt van Tilburg

De afgelopen drie jaar zijn er in Tilburg maar liefst 1.844 ongelukken geteld. Daar raakte 275 keer ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.