Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Anti-racisme demonstratie in Tilburg: dit is alles wat je moet weten

Door Rowie van der Vliet 4 juni 2020

Ook in Tilburg komt er een demonstratie naar aanleiding van de #blacklivesmatter beweging en de dood van George Floyd. Deze vindt zaterdag om 14.00 uur plaats op het plein naast de stadsschouwburg, zo meldt Brabants Dagblad

De demonstratie is een idee van de Anti-Racisme Groep Tilburg. “Als we in de spiegel kijken, dan kunnen we in Nederland onze handen ook niet in onschuld wassen. Met regelmaat maakt de Nederlandse politie zich schuldig aan institutioneel racisme, etnisch profileren en racistisch geweld. Mitch Henriquez [hij kwam in 2015 om na politiegeweld, red.] ligt nog vers in het geheugen”, laat de groep via hun website weten.

Hier is de demonstratie

Eerst zou de demonstratie plaatsvinden op de Heuvel, maar dat is toch minder geschikt omdat die nu vol met terrassen staat, zo vindt ook de organisatie. Daarom vinden we deze zaterdag de demonstratie op het pleintje naast de concertzaal van Theaters Tilburg. De Anti-Racisme Groep Tilburg weet nog niet hoeveel mensen zullen demonstreren. Mocht de groep te groot worden voor het plein dan is er nog de mogelijkheid om de demonstratie door te zetten in de Muzetuin en dichterbij de schouwburg.

Dit zijn de maatregelen

De Anti-Racisme Groep Tilburg riep mensen op om mondkapjes te dragen en sowieso anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Een woordvoerder laat aan Brabants Dagblad weten dat ze denken dat dit goed mogelijk is, want het lukt volgens hen ook goed bij een demonstratie op het Malieveld en in Groningen. De plekken waar demonstranten in Tilburg mogen staan worden gemarkeerd door de gemeente.

RICHTLIJNEN VOOR DE ANTI-RACISME DEMO OP ZATERDAG 6 JUNI (PLEIN NAAST CONCERTZAAL; HOEK STADHUISRING/BISSCHOP…

Posted by Arg Tilburg on Thursday, 4 June 2020

Iedereen mag van zich laten horen

Naast een mondkapje wordt demonstranten verzocht om een bord met een foto van George Floyd mee te nemen. Al benadrukt de Anti-Racisme Groep Tilburg dat dit niet nodig is om mee te doen aan de demonstratie. Tijdens het protest zullen verschillende sprekers iets zeggen. Ook is er een open mic waarbij iedereen van zich mag laten horen.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.