Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo groot is de kans op een inbraak in jouw wijk

Door Thijs Dingemans 7 augustus 2019

Interpolis heeft een nieuwe inbraakbarometer gelanceerd. Met deze boevenradar kun je aan de hand van de vier cijfers van je postcode checken hoe hoog de kans is op inbraak in jouw wijk. We checkten een paar Tilburgse postcodes en het verschil is groot!

Interpolis schat het risico op een inbraak in op basis van een algoritme waarbij gebruik wordt gemaakt van openbare data, zoals leeftijdsopbouw in een wijk, hoe vaak er wordt ingebroken en wanneer de laatste (poging tot) inbraak was. Je kan dus ook de postcodegebieden in Tilburg checken.

De kans op inbraak per dag

De inbraak barometer van Interpolis voorspelt de kans op inbraak per dag. Daardoor kan de lijst dus anders zijn dan op het moment van schrijven (woensdag 7 augustus). Als er recent is ingebroken in je wijk, verhoogt de kans op inbraak namelijk, omdat het vaak niet bij één inbraak blijft maar deze in golven komen.

Weekend is populair

Ook de dag van de week speelt mee: vrijdagen en zaterdagen zijn populair bij inbrekers, dinsdagen juist niet. “Maar net als met het weer blijft het een voorspelling”, benadrukt Johan Ringeling van Interpolis.

Verschil tussen postcodes

Volgens de check is het risico op inbraken in het postcodegebied 5038 (centrum) ‘zeer hoog’. Hier waren in de afgelopen drie maanden vier inbraken. Het inbraakrisico in het gebied 5045 (Reeshof) is ‘zeer laag’. Hier is 36 dagen geleden voor het laatst ingebroken.

Check hier de laatste voorspelling voor jouw wijk.

Lees ook:

woninginbraak Tilburg

Zo groot is de kans op een woninginbraak in Tilburg

Voor inbrekers maakt het blijkbaar uit waar je huis staat. Zo is de kans dat jouw woning wordt doorz...

Op vakantie? 5 tips om inbraak te voorkomen

Stel: je bent lekker een paar weken naar Italië geweest en bij thuiskomst is heel je huis leeggeroof...
ingebroken

In deze Tilburgse buurten wordt heel vaak ingebroken

Je wil het echt nooit meemaken, maar het gebeurt ook in Tilburg. Inbrekers hebben ook onze stad ontd...

adv.