Zo groot is de kans op een woninginbraak in Tilburg

Door Thijs Dingemans 2 januari 2019

Voor inbrekers maakt het blijkbaar uit waar je huis staat. Zo is de kans dat jouw woning wordt doorzocht groter als je in de buurt de snelweg woont en juist een stuk kleiner als je in de binnenstad woont. RTL Nieuws heeft in kaart gebracht hoe groot de kans op een inbraak in elke woonplaats is, dus ook in Tilburg!

RTL Nieuws baseert zich op data van de politie en heeft de gegevens bekeken van 450.000 woninginbraken in de periode van 2012 tot oktober 2018. En nu zijn we natuurlijk hartstikke benieuwd hoe groot de kans op ongewenst bezoek is als je in Tilburg woont.

Woninginbraak Tilburg

We hebben eigenlijk best slechts nieuws… Tilburg telt 93.0007 woningen en sinds 2012 (tot oktober 2018) zijn er 6.504 inbraken gemeld. Het inbraakrisico is daarmee 24 (!) procent hoger dan gemiddeld. In Kaatsheuvel zit je goed, met 7.526 woningen zijn er slechts 325 inbraken geweest. Hier heb je dus een inbraakrisico van 23 procent lager dan gemiddeld. In De Moer is het 32 procent hoger dan het landelijke gemiddelde. Maar Hulten spant de kroon met 46 procent hoger dan gemiddeld. Hier zijn 13 inbraken gemeld bij de 158 woningen.

Werk genoeg

Het aantal woninginbraken neemt de laatste jaren wel af, maar aan de andere kant blijft er voor de politie genoeg werk aan de winkel: er wordt nog altijd elk kwartier een inbraak gepleegd! Toegankelijkheid is belangrijk voor inbrekers, zegt criminoloog Jasper van der Kemp tegen RTL Nieuws: “Het kost je meer moeite om een wijk binnen te komen in een grote stad dan in een dorpje dat naast de snelweg ligt.”

Bekijk het kaartje

Op bijgaand kaartje kun je zien hoe groot het inbraakrisicio is in 2400 woonplaatsen in Nederland.

Hoe groter de bol, hoe vaker er is ingebroken.

Zie ook:

dieven

Pas op! Zo checken dieven of je op vakantie bent

Het zal je maar gebeuren: je komt terug van een heerlijke vakantie, maar bij thuiskomst is je halve ...
ingebroken

In deze Tilburgse buurten wordt heel vaak ingebroken

Je wil het echt nooit meemaken, maar het gebeurt ook in Tilburg. Inbrekers hebben ook onze stad ontd...
112

MAG DAT: in welke gevallen mag je 112 bellen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

adv.