Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waar waren al die sirenes voor? Grote brand op industrieterrein Kraaiven [video]

Door Thijs Dingemans 20 september 2019

Op industrieterrein Kraaiven is donderdagnacht brand uitgebroken in het pand van bakkerij Maître Paul. Het vuur is daarna in korte tijd overgeslagen naar nog drie andere bedrijfspanden. De brandweer is massaal uitgerukt en ook de luchtmacht helpt mee met blussen, meldt Brabants Dagblad.

De brand begon rond 3.10 uur bij Maître Paul en sloeg daarna over naar de panden van Vollenhoven Olie Technologie en Frank van Wijgert Partijhandel. Rond 6.30 uur werd ook Euromaster Tilburg Truck getroffen door het vuur. De brandweer rukte met veel man uit en krijgt hulp van de luchtmacht, die drones inzet om een goed beeld te krijgen van waar de brand woedt.

Brand industrieterrein Kraaiven

De brandweer is op dit moment druk bezig met blussen en ook burgemeester Theo Weterings is poolshoogte komen nemen. Volgens hem gaat het nablussen de hele dag duren. In de Reeshof daalt inmiddels heel wat delen as op de grond en auto’s.

Brand begonnen in de vriezer

Brabants Dagblad meldt dat de brand mogelijk is ontstaan in de vriezer bij Maître Paul. Medewerkers van een ander bedrijf sloegen vervolgens alarm omdat ze een brandlucht roken. Er is ook een NL-alert verstuurd naar mensen in de buurt om ramen en deuren dicht te houden.

Lees alles over de brand op de website van Brabants Dagblad.

adv.