Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijktip: Leeggeroofde auto’s bij ETZ te zien in Opsporing Verzocht

Door Rowie van der Vliet 1 juli 2020

Stel je voor, je werkt als zorgmedewerker keihard om levens te redden tijdens de coronacrisis. Na een zware dag wil je naar huis en dan zie je dat je auto is leeggeroofd! Bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis willen ze onderhand weleens weten wie zoiets zou doen. Dinsdagavond waren de beelden van de autodiefstal bij het ETZ te zien in Opsporing Verzocht.

Serieus, wie doet zoiets?! De auto’s werden op 24 maart vernield en leeggeroofd door drie mannen. “24 maart was het hier midden in de piek van de drukte. De intensive care lag hier vol, de verpleging lag vol met coronapatiënten, een deel van de OK hebben we vrij gemaakt voor patiënten… door die drukte hadden we personeel nodig van de collega’s van andere locaties”, legt Wim Pleunis van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis uit.

Schandelijk misbruik van gemaakt

De parkeerboom is meestal dicht zodat niet iedereen op het parkeerterrein kan komen. Op 24 maart is besloten de parkeerboom tijdelijk omhoog te zetten zodat het makkelijker was voor personeel uit andere locaties om hun auto kwijt te kunnen. “Daar is schandelijk misbruik van gemaakt”, aldus Wim Pleunis.

Grijze Mercedes Station

Rond 15.30 uur parkeert vlakbij een grijze Mercedes Station aan de Leijweg. Drie mannen stappen uit, waarna twee van hen het parkeerterrein van het ziekenhuis oplopen. Ze struinen enige tijd rond. Pas later blijkt dat ze van twee verschillende auto’s de kentekenplaat hebben afgehaald. Deze monteren ze op hun eigen grijze Mercedes. De auto rijdt de personeelsparkeerplaats op.

Leeggeroofde auto’s

De laatste inbraak bij een auto in de buurt van het ETZ staat op beeld en is ook te zien in de uitzending van Opsporing Verzocht. De mannen stoppen vlakbij de uitgang van het parkeerterrein. Een man gaat aan de slag en de andere twee daders staan op de uitkijk. De auto wordt leeggehaald via een ingeslagen linker achterruit. De mannen handelen enorm snel.

Compleet dashboard gestolen

Airbags en audio- en navigatiesystemen worden gestolen. Bij een van de auto’s halen ze zelfs een compleet digitaal dashboard eruit. De politie vermoedt dat die onderdelen te koop zijn aangeboden. Mocht iemand daar iets over weten dan kun je natuurlijk contact opnemen met de politie. Weet je meer over de mannen? Alle tips zijn welkom!

Lees ook:

Terugkijken: Brillenzaak uit Tilburg te zien in Opsporing Verzocht

Een Tilburgse brillenzaak is nog steeds op zoek naar een dief die voor zo'n tweeduizend euro aan bri...
undercover in nederland

Terugkijktip: Alberto Stegeman bij Tilburgse schietvereniging sv Trefzeker [video]

Alberto Stegeman was in Tilburg en dat zorgde weer voor een hoop ophef. De presentator van Undercove...
undercover in nederland

Kijktip: Alberto Stegeman gaat vanavond Undercover in Tilburg

Tilburg is hot op tv! De laatste tijd zagen we al een aantal stadsgenoten bij First Dates, De Sleute...

adv.