Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maar liefst 4 berovingen in één weekend: Tilburger (14) bewusteloos geslagen

Door Thijs Dingemans 21 oktober 2019

Het was dit weekend goed raak in Tilburg: de politie had de handen vol aan maar liefst vier berovingen. Bij één beroving werd een Tilburgse jongen van 14 jaar bewusteloos geslagen. De andere slachtoffers werden bestolen van hun fiets, telefoon, rugzak en geld, meldt Brabants Dagblad

De 14-jarige jongen werd vrijdagnacht beroofd op de Reeshofdijk, ter hoogte van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. Hij kreeg een klap, viel van zijn fiets en zou daarna meerdere keren zijn geslagen en geschopt door een aantal jongens, meldde de politie aan BD. De jongen zou daardoor bewusteloos zijn geraakt. Toen hij wakker werd, bleek dat z’n telefoon en fiets weg waren. De politie onderzoekt de beroving en is nog op zoek naar de daders.

Twee keer raak op de Reeshofdijk

Een nacht later ging het (bijna) weer mis op de Reeshofdijk: een 52-jarige man wist nét te ontkomen aan een beroving toen iemand hem inhaalde op de fiets en afsneed. De dader pakte hem vast en eiste geld, maar de Tilburger duwde de man weg en wist zo te vluchten. Thuis belde hij snel de politie.

Ook een beroving in de Alleenhouderstraat

Een paar honderd meter verderop, in de Alleenhouderstraat, werd vrijdagnacht een 24-jarige man beroofd van zijn rugzak. Dat gebeurde bij het viaduct met de Ringbaan-West. Drie jongens bedreigden het slachtoffer met een mes en gingen er na de beroving snel vandoor. Het slachtoffer deed aangifte; de daders zijn (nog) niet gevonden.

Vier berovingen in één weekend in Tilburg

Alsof drie berovingen al niet genoeg zijn… Zondagavond werd de politie opnieuw opgeroepen voor een beroving. Dit keer sloeg iemand toe in de Reinevaartstraat. De politie zocht met meerdere auto’s naar de dader, maar helaas: ook hij is niet gevonden. Hopelijk later alsnog!

Lees ook:

Dille & Kamille

Nieuw in Tilburg: shoppen maar! Dille & Kamille is eindelijk open in onze stad [foto’s]

Pak die portemonnee er maar bij! Sinds vrijdag kunnen we namelijk langs bij een van de meest gewilde...
Stappegoor

Spannend! Dit is de gemeente van plan met Stappegoor

Stappegoor is al sinds jaar en dag in ontwikkeling en ook nu heeft de gemeente weer nieuwe plannen. ...

Tilburgs mysterie: hoeveel miljonairs wonen in Tilburg?

De stad zit vol met bijzondere, gekke, grappige en ontroerende geheimen. Soms in de vorm van een bee...

Meer over

112 Nieuws

adv.