Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meer of minder meldingen van jeugdoverlast tijdens corona? Dit zijn de cijfers

Door Rowie van der Vliet 20 augustus 2020

De jeugd zit niet stil. Dat blijkt uit politiecijfers, die in kaart zijn gebracht door LocalFocus. Vooral tijdens de coronacrisis (in april 2020) stegen de meldingen op het gebied van jeugdoverlast behoorlijk, óók in Tilburg.

In de maand april kreeg de politie landelijk meer dan 17.000 meldingen van jeugdoverlast binnen. Dat waren er zevenduizend meer dan in maart en ruim tienduizend meer dan in februari.

Mensen zien meer

Politiewoordvoerder Mireille Beentjes verklaart tegenover LocalFocus dat het aantal meldingen vermoedelijk flink is toegenomen doordat mensen meer thuiszitten en daardoor meer zien en ook meer melden. “Het is niet zo dat jongeren nou ineens meer overlast zijn gaan veroorzaken. Sterker nog, misschien is het zelfs wel minder. We denken dat mensen die nu thuiszitten, meer zien en dus ook sneller overlast melden”, aldus Mireille.

Jeugdoverlast Tilburg begin coronacrisis

In Tilburg nam de jeugdoverlast in april ook toe. In maart kreeg de politie 193 meldingen, in april waren dit er bijna vijftig meer: 242. Om maar even aan te geven hoe groot het verschil is: in april 2019 waren er slechts 97 meldingen van jeugdoverlast in Tilburg. Daarmee is de stijging van meldingen van jeugdoverlast in Tilburg het grootst van heel Brabant. Het gaat om een toename van 126 meldingen als je de cijfers van april 2020 en april 2019 vergelijkt.

Jeugdoverlast Tilburg afgelopen drie maanden

De politie publiceerde ook de gegevens van het aantal meldingen van jeugdoverlast in de afgelopen drie maanden. Daarin zien we dat het aantal meldingen juist weer afneemt. In mei waren er 222 meldingen, in juni werd er 228 geklaagd en in juli was dit 151. Het aantal meldingen is in drie maanden tijd dus ook weer afgenomen met bijna honderd klachten minder als het gaat om overlast van jongeren. Het is niet duidelijk of dit te maken heeft met de vakantieperiode of de versoepelde coronamaatregelen. Wel weten we dat in heel het land de meldingen van jeugdoverlast weer afnemen.

Benieuwd hoe het per gemeente zit? Check het in het kaartje hieronder:

Lees ook:

Nieuwe coronamaatregelen: dit vinden Tilburgers ervan

“Om maar met de deur in huis te vallen: het gaat niet goed met de ontwikkelingen rondom het coronavi...

Landelijk iets minder besmettingen coronavirus: zo zit het in Tilburg

De afgelopen weken zijn er steeds meer Nederlanders positief getest op covid-19. Maar deze week is h...
Geen auto coronateststraat

Coronateststraat in Tilburg: dit moet je doen als je geen auto hebt

De coronateststraat in Tilburg is inmiddels alweer bijna een maand open. Iedere Tilburger die zich w...

adv.